پلتفرم حافظ | طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ

برندینگ و تاثیر آن روی کسب و کار

تصویر تیم تحریریه

تیم تحریریه

نوشته شده در پلتفرم حافظ

جستجو

دسترسی سریع

ما را دنبال کنید

برندینگ و تاثیر آن روی کسب و کار

برندینگ چیست؟

پیش از هر چیز، ابتدا لازم است تعریف مناسبی از این عنوان و مفهوم در ذهن مخاطب شکل بگیرد تا دقیق‌تر بداند با چه چیزی روبرو است و سپس به برندینگ و تاثیر آن روی کسب کار بپردازیم؛  برندینگ یا استراتژی برندسازی به کلیه فعالیت‌هایی گفته می‌شود که گروه مدیریت برند در یک شرکت یا آژانس دیجیتال برندینگ انجام می‌دهد تا کسب‌وکار تجاری یا فرد حقیقی در ذهن مخاطبان به جایگاه مطلوبی دست یابد. براساس این تعریف به نظر شما، هدف از برندینگ چیست؟ برای پاسخ به این سوال، باید به اهداف آن شخص حقیقی یا شرکت تجاری دقت کنید؛ چون براساس چشم‌اندازهای مختلف، روش‌های مختلفی از برندسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد اما به طور کلی، اهداف برندینگ را می‌توان در دو مورد زیر خلاصه کرد:

  • افزایش آگاهی مخاطب نسبت به برند: مخاطب در مورد جزئیات مختلف برند آگاهی به دست می‌آورد.
  • تقویت جایگاه برند در ذهن مخاطب: براساس کامل شدن آگاهی مخاطب در مرحله قبل، جایگاه برند در ذهن وی تقویت شده تا زمانی که به ثبات کافی برسد و تثبیت شود.

پس، طبق مواردی که در بالا گفته شد، انتخاب برند مناسب برای ترویج و تسلط بر ذهن مخاطب بسیار حائز اهمیت است. اصولا برندسازی و برند، برای شناخته‌تر شدن یک محصول، خدمت، سازمان یا نقطه جغرافیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که در نهایت، انواع برندینگ را شکل می‌دهد. در ادامه، به بررسی انواع برندسازی می‌پردازیم.

برندینگ و تاثیر آن روی کسب و کار

انواع برندینگ چیست؟

در این قسمت به معرفی کوتاه تعدادی از انواع برندسازی می‌پردازیم:

  • برندسازی مشارکتی: عنوان لاتین آن Co-Branding است و دو برند در جهت دستیابی دیگری به اهداف و منافع خودش، با هم همکاری می‌کنند.
  • دیجیتال برندینگ: برندسازی دیجیتال یا Digital Branding استفاده از دنیای دیجیتال و اینترنت مانند موتورهای جستجو، شبکه‌های اجتماعی و به طور کلی بستر وب برای تجارت و اهداف تجاری
  • برندسازی شخصی: عبارت لاتین آن Personal Branding است که به روش فرد برای کسب اعتبار و مطرح شدن بین سایر رقبا گفته می‌شود.
  • برندسازی علّی: هم‌راستا کردن برند شرکت با یک نیت خیرخواهانه مانند مسئولیت اجتماعی که تثبیت جایگاه شرکت در ذهن مخاطب و مشتری را به همراه دارد.
  • برندسازی ملی و کشوری: مجموعه اقداماتی که برای جذب توریست و رونق گردشگری در کشور میزبان انجام می‌شود.

مراحل اصلی برندینگ چیست؟

برای شروع فرآیند برندسازی باید ابتدا مراحل مختلف آن را در نظر بگیرید و طرح اولیه برنامه خود را مشخص کنید. در این قسمت، بخش‌های مشترک و اساسی بین انواع برندسازی را می‌بینید:

  • طراحی لوگو: این تصویر و نماد، مشخصه اصلی و هویت برند شما در ذهن مخاطب است که می‌تواند یک تصویر گرافیکی یا امضا باشد.
  • طراحی شعار یا پیام برند: خدمات، محصولات و به طور کلی، منافع برند شما برای مخاطب چیست؟ به شکل یک پیام کوتاه آن را به کاربر منتقل کنید.
  • انتخاب صدای برند: این صدا ویژه برند شما است و باید در تمام تبلیغات و کمپین‌های شما مورد استفاده قرار گیرد. براساس شخصیت برندتان، صدای برند شما یا رسمی است یا دوستانه.
  • صداقت را از یاد نبرید: در ذهن مخاطب انتظار بیهوده ایجاد نکنید چون اگر از پس برآورده کردن آن برنیایید، به زودی نتایج تمام تلاش‌هایتان از دست می‌رود.
  • به‌روز نگه داشتن برند: تجارت شما باید رو به جلو حرکت کند تا از رقبا جا نماند. رعایت قوانین را فراموش نکنید.

برندینگ و تاثیر آن روی کسب و کار

اهمیت دیجیتال برندینگ چیست؟

ارزش تجاری را افزایش می‌دهد

اگر بتوانیم فرآیند برندسازی را به درستی تعریف کنیم، چیزی فراتر از فروش محصول را در خود جای می‌دهد. زمان خلق یک کسب و کار، ساختن یک برند بسیار مهم است؛ چرا که این موضوع مزیت بسیار بزرگی برای کسب و کار شما محسوب می‌شود و سرمایه‌گذاری بر روی آن، برای همه کار جذابی خواهد بود. حقیقت آن است که برندسازی، بخشی از فرآیند راه‌اندازی یک کسب و کار موفق است. از طرفی، هر صاحب ایده‌ای باید در ابتدای مسیر خود، به چگونگی ثبت برند نیز فکر کند.

خلق مشتریان جدید

یک برند قوی، اثرات مثبت زیادی بر جامعه هدف داشته و آنان را با شما هم‌دل می‌کند؛ چرا که در طول این فرآیند، آن‌ها احساس آشنایی و صمیمیت بیشتری با شما خواهند داشت. پس از ثبت برند، تبلیغات و بازاریابی دهان به دهان تبدیل به یکی از منابع درآمدی مهم برای شما خواهند شد.

مهم نیست که شما صاحب چه کسب و کاری هستید و یا در چه صنعتی فعالیت می‌کنید. اگر در بازار کار به هر نحوی فعالیت دارید، همواره رقبای جدید برای شما ایجاد می‌شوند. به همین دلیل است که برای رسیدن به موفقیت، نمی‌توان صرفا با یک عملکرد یکنواخت جلو رفت. فرآیند معرفی برند به شما کمک می‌کند تا راه‌های متفاوت، ویژه و منحصربه فرد بودن را طی کنید و به مشتریان شما نشان می‌دهد که چرا باید به جای رقبا، شما را انتخاب کنند.

ایجاد شناخت از برند

اگر قصد دارید یک برند شاخص و موفق داشته باشید، بدون شک باید برای شناخته شدن تلاش کنید. برندسازی حرفه‌ای (طراحی یک لوگو تاثیرگذار، وبسایت و استفاده از سایر ابزار) باعث می‌شود تا سبک متفاوتی برای خود ایجاد کنید و در بازار کار بیشتر شناخته شوید.

ایجاد تجربه سازگار با برند برای مشتریان

کسانی در کسب و کار خود موفق می‌شوند که بتوانند ارتباط عاطفی با جامعه هدف خود برقرار کنند. این رابطه عاطفی، دقیقا همان چیزی است که مشتری را به یک طرفدار تبدیل می‌کند. اما به راستی این ارتباط قوی، چگونه باید ایجاد شود؟ مسلما پاسخ این سوال، برندینگ است! استراتژی‌های گوناگونی که در ثبت برند استفاده می‌شود، سبب می‌گردد تا در سطوح عمیق‌تری با مخاطبین خود ارتباط بگیرید و احساس وفاداری بیشتری با کسب و کار شما در آن‌ها ایجاد شود.

عناصر تشکیل‌دهنده برندینگ را بشناسید!

حال که با مفهوم، انواع و مراحل کلی معرفی برند و ثبت آن آشنا شدید، نوبت به آن می‌رسد تا با عناصر اصلی آن، که در موفقیت شما تاثیرگذار هستند نیز آشنا شوید. در واقع، این فرآیند جزئیاتی دارد که رعایت آن‌ها سبب می‌شود، مخاطبین بیشتر کسب و کار شما را درک کنند. در ادامه، این عناصر را معرفی خواهیم کرد.

بیانیه ماموریت و ارزش‌های برند

این عنصر، تشکیل‌دهنده پایه و اساس برند شما می‌باشد. بیانیه ماموریت خود را می‌توانید به منزله مغز عملیات بدانید. در این عنصر، قرار است به صورت کوتاه و مختصر، وضعیت و هدف فعلی سازمان تعیین شود. چشم‌انداز سازمان یا کسب و کارتان نیز مانند قلب آن است و یک تصویر انگیزشی از آنچه که در بلندمدت انتظارش را دارید، ارائه می‌دهد.

دستورالعمل‌های برند

استراتژی برندینگ شما به واسطه دستورالعمل‌ها خلق می‌شوند. این روش‌ها و دستورها باید در یک سند قابل دسترس گنجانده شوند و اهداف تجاری شما را انعکاس دهند. علاوه براین، عملکرد آن‌ها شامل موارد زیر نیز می‌شود:

  • پشتیبانی
  • ایجاد تمایز بین شما و رقبا
  • ارائه الگو برای تصمیم‌گیری‌هایتان
  • ایجاد ایده‌هایی برای فعالیت‌های آینده جذب مشتری

دارایی‌های اضافی

در علم بازاریابی و برندسازی، هیچ دستورالعمل یکسانی برای کسب و کارهای مختلف وجود ندارد. بسته به تجارت و صنعتی که در آن فعال هستید، ممکن است به دارایی‌های اضافی مانند کارت ویزیت، بسته‌بندی خاص و یا کمپین‌های تبلیغاتی با سطوح مختلف، نیاز پیدا کنید. کسب و کار و نیازهای خاص آن را ارزیابی کنید و برمبنای آن، دارایی‌های تجاری بیشتری را ایجاد و یا سفارش دهید.

تاثیرات برندینگ چیست؟

برندسازی، تاثیرات و مزایای خاص خودش را دارد اما به طور کلی در سه بخش زیر پیرامون تاثیرات و مزایای برندینگ صحبت می‌کنیم:

تاثیر برندینگ در بازاریابی و فروش

برندسازی در موضوع بازاریابی و فروش تاثیر به سزایی دارد که با موارد زیر همراه است:

  • تحریک احساسات مخاطب
  • Omnichannel
  • مردمی شدن برند
  • وجه تمایز برند شما در بین سایر رقبا
  • احساس نزدیکی و صمیمیت با کاربر

تاثیر برندسازی در موفقیت اشخاص

مزایای برندسازی شخصی در موارد زیر خلاصه می‌شود:

  • جلب اعتماد اولیه از مشتری یا مخاطب
  • ایجاد ارتباط دوسویه و پایا
  • کسب اعتبار و ارزش از سمت مخاطب
  • تاثیر شگفت‌انگیز روی اعتماد به نفس شخص
  • تمرکز روی اصالت و ترویج برند شخصی

تاثیر برندسازی در موفقیت کسب و کارها

برندسازی باعث افزایش تاثیر کسب‌وکار می‌شود و همین مسئله، مانند اهرمی قوی برای حضور در صحنه رقابت به کمک برند می‌آید. ارزش برند در ذهن و دیدگاه مشتری تاثیر زیادی دارد و باعث می‌شود اعتماد زیادی در ذهن مخاطب نسبت به آن عنوان تجاری یا شخص حقیقی، شکل بگیرد. بنابراین، برندسازی در موفقیت کسب‌وکار موثر است و باید برای آن برنامه‌ریزی کرد.

برندینگ و تاثیر آن روی کسب و کار

اهمیت دیجیتال برندینگ چیست؟

این روزها شاهد نوآوری‌های فراوانی در عرصه ارتباطات و پلتفرم‌های اینترنتی هستیم. اکثر مردم دنیا در این بسترها فعالیت می‌کنند و همین مسئله اهمیت برندینگ و برندسازی در فضای دیجیتال (دیجیتال برندینگ) را چندین برابر افزایش می‌دهد؛ چون لازم است با استفاده از این ابزارهای دیجیتالی و اینترنتی، خود یا برند تجاری مورد نظرتان را به خوبی معرفی کنید تا بیشتر دیده شوید و مردم بیشتری با برند شما آشنا شوند.

دیدگاهتان را بنویسید