پلتفرم حافظ | طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ

ارورهای سرور

تصویر تیم تحریریه

تیم تحریریه

نوشته شده در پلتفرم حافظ

جستجو

دسترسی سریع

ما را دنبال کنید

ارورهای سرور

ارورهای سرور

امروزه اغلب مردم با اینترنت سر و کار دارند حتی برای گشت و گذار ساده در اینترنت و حتما با ارور های مختلفی نیز روبه شده اید، مرورگرها برای هر نوع مشکلی، یک کد خاص تعریف کرده‌اند که برخی از آن‌ها مربوط به کاربرند و برخی دیگر نیز در سمت سرور ایجاد شده است. به مشکلاتی که از سمت سرور رخ می‌دهد، ارورهای سرور گفته می‌شود.در این مقاله از پلتفرم حافظ قصد داریم شما را با معنای این ارور های سرور آشنا کنیم.

معضلاتی به نام ارورهای سرور

منظور از ارورهای سرور، خطاهایی است که وب سرور در زمان دسترسی کاربران، دچار آن می‌شود. اگر بخواهید به یک سرور دسترسی پیدا کنید، ولی سرور به‌نحوی اشتباه تنظیم شده باشد و نتواند به‌درستی به شما پاسخ دهد، یعنی دچار خطاهای سرور شده است. در واقع بروز خطاهای سرور، باعث می‌شود که درخواست شما به سرویس‌دهنده، کامل نشود و پاسخ درستی دریافت نکنید. این وضعیت را می‌توانید نسخه‌ی وب همان صفحه‌ی آبی ویندوز بدانید که به‌دلیل، بروز یک مشکل فنی، دیگر قادر به پاسخگویی به شما نیست و حتی سرور نمی‌تواند بگوید که چه مشکلی پیش آمده است. در چنین موقعیتی شما هیچ اشتباهی نکرده‌اید و کسی که باید نگران باشد، مدیر سایت است.

ارورهای سرور

پشت پرده‌ی ارورهای سرور

سرعت کند بارگزاری صفحات

اگر صفحه‌ی شما به هر دلیلی، بیش از سه ثانیه طول بکشد تا لود شود، ممکن است کاربران خود را از دست بدهید و آن‌ها به سمت سایت رقیب شما بروند. فاکتورهای زیادی باعث طولانی شدن زمان لود صفحات می‌شوند؛ مثلا استفاده‌ی هم‌زمان تعداد زیادی کاربر از سایت، فرم‌های پیچیده، رندر تصاویر حجیم، اجرای خودکار ویدئوهای سنگین روی سیستم کلاینت و… . اگر سرور شما برای لود صفحات دچار مشکل شود، بهترین کار این است که با پشتیبانی هاست خود تماس گرفته و از آن‌ها در شناسایی مشکل، کمک بگیرید.

ویروس‌ها و حملات سایبری

وجود یک ویروس در سرور شما، ممکن است عملکرد آن را مختل کند. از طرف دیگر، حملات سایبری نیز ممکن است در یک لحظه به سرور شما آسیب بزنند و سرور دیگر امکان سرویس‌دهی نداشته باشد؛ مثلا حملات DOS، می‌توانند با ایجاد ترافیک سنگین روی سرور شما، کلا آن را down کرده و از دسترس کاربران خارج کنند؛ بنابراین، بسیار مهم است که برای پیاده‌سازی سیاست‌های امنیتی روی سرور خود اقدام کنید. شما باید مطمئن باشید که اطلاعات کاربران شما در امنیت کامل هستند و هیچ گونه خطری آن‌ها را تهدید نخواهد کرد. حتما می‌دانید که از دست رفتن اطلاعات مشتریان چقدر به اعتبار سایت شما لطمه خواهد زد و از دست رفتن اطلاعات پرداخت، ممکن است خسارت‌های مالی جبران‌ناپذیری به شما وارد کند.

ترافیک سنگین

حجم زیاد ترافیک ورودی به سایت، می‌تواند نشانه‌ی خوبی باشد؛ چون مثلا برای سایت‌های فروشگاهی، فروش زیاد و افزایش درآمد را در پی خواهد داشت. این مسئله خصوصا در رویدادهایی خاص بیشتر اتفاق می‌افتد؛ مثلا جمعه‌های سیاه. در صورتی باید از این اتفاق خوشحال شوید که بدانید سرور شما ظرفیت میزبانی این حجم ترافیک را داشته باشد؛ در غیر این‌صورت ممکن است سرور کِرَش کرده و دسترسی به سایت شما مختل شود که تاثیری منفی روی اعتبار شما خواهد گذاشت. در چنین موقعیت‌هایی بهتر است به‌دنبال یک هاست با ظرفیت ورودی بیشتر باشید یا اگر هاست را قبلا خریداری کرده‌اید، با تیم اختصاصی مدیریت هاست، تماس بگیرید تا این مشکل را برای شما برطرف کنند.

مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری

اغلب افراد تاکنون در موقعیت‌ها و زمان‌های خاصی، با مشکلات ناشی از خطاهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای سایت خود مواجه شده‌‌اند. برای پیشگیری از بروز ارورهای سرور، باید مطمئن شوید که سرور شما نسخه‌ی پشتیبان دارد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به روند اولیه‌ی خود برمی‌گردد. اگر بخواهید خیالتان از بابت خطاهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آسوده باشد، قبل از هر چیز از کیفیت تجهیزات سخت‌افزاری استفاده شده مطمئن شوید و بعد از آن نیز تمامی راهکارهای پیشگیری از خطاهای نرم‌افزاری و پایگاه داده را پیاده‌سازی کنید.

قطعی سایت

دلایل زیادی می‌تواند باعث بروز چنین مشکلی شود از دلایل فیزیکی مثل سیل و آتش‌سوزی گرفته تا حملات سایبری، اشکالات سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری، کرش کردن سایت یا هر دلیل دیگری که امکان سرویس‌دهی سرور را برای مدت زمان طولانی متوقف می‌کند. چنین مشکلاتی برای کسب‌وکارهای بزرگ خسارت‌های مالی قابل‌توجهی به ‌همراه دارد و برای سایت‌های دولتی نیز ممکن است باعث بروز اختلال در عملکرد سازمان‌ها شود. راهکار قطعی برای چنین مشکلاتی وجود ندارد؛ جز اینکه مدیر سایت با پیش‌بینی خطرات بالقوه، از وقوع آن‌ها جلوگیری کند.

خطاهای سرور را جدی بگیرید

یکی از مهم‌ترین پیامدهای عدم رسیدگی به مشکلات سرور، تاثیر منفی آن روی سئوی سایت است. اگر گوگل در سایت شما با ارور مواجه شود، تجربه‌ی کاربری سایت را ضعیف دانسته و آن را به‌درستی ایندکس‌گذاری نخواهد کرد. از طرف دیگر، وجود اختلال‌های مکرر در سایت باعث ایجاد نگرش منفی کاربران و از دست دادن ترافیک مثبت سایت خواهد شد. مهم‌تر از همه اینکه اگر ارورهای سرور سایت به‌علت وجود یک ویروس باشد، بی‌توجهی به آن می‌تواند فرصت کافی به ویروس بدهد تا خرابکاری کرده و خسارت‌های جبران‌ناپذیری به‌ سرورتان وارد کند.

دنیای پر رمزوراز ارورهای سرور

زمانی که می‌خواهید با سرور ارتباط برقرار کنید، یک درخواست http برای سرور ارسال می‌شود که این درخواست با یک کد وضعیت http پاسخ داده خواهد شد. این کدِ وضعیت، یک کد سه رقمی است که در ۵ کلاس مختلف تقسیم می‌شود. کلاس این کد توسط رقم اول آن قابل شناسایی بوده و به‌صورت زیر است:1xx: اطلاعات؛2xx: موفقیت؛3xx: ریدایرکت؛4xx: خطاهای سمت کلاینت؛5xx: خطاهای سمت سرور.همان‌طور که می‌بینید، ارورهای سرور، مربوط به کدهای وضعیت ۵۰۰ تا ۵۹۹ است که در صورت بروز هرگونه مشکلی توسط سرور به کاربر نمایش داده می‌شوند. رایج‌ترین انواع ارور سرور که شاید بیشتر با آن‌ها مواجه شوید، ارورهای زیر هستند:

ارورهای سرور

۵۰۰ – Internal Server Error

این ارور که به آن ارور داخلی سرور هم گفته می‌شود، زمانی نمایش داده می‌شود که سرور به دلایل نامشخصی، با یک وضعیت غیرمنتظره مواجه شده و قادر به پاسخگویی به کاربر نیست. در اغلب شرایط این ارورهای سرور، مربوط به پیکربندی غلط آن می‌شوند (مثلا فایل .htaccess ناقص) یا اینکه بسته‌ها در طول مسیر گم شده‌اند (مثلا اجرای یک فایل php، بدون نصب درست php). در شرایط نادری ممکن است این مشکل از سمت سیستم کاربر اتفاق افتاده باشد که با زدن دکمه F5، بازنویسی آدرس یا پاک کردن کش مرورگر، این مسئله برطرف می‌شود. در برخی موارد پاک کردن کوکی‌های مرورگر نیز می‌تواند به رفع مشکل کمک کند.

۵۰۱ – Not Implemented

این ارور در شرایطی اتفاق می‌افتد که سرور نتواند متد درخواست را تشخیص دهد یا توانایی انجام دادن آن را نداشته باشد. این نوع از انواع ارور سرور ممکن است به شکل‌های مختلفی به کاربر نمایش داده شوند؛ مثلا کد آن برای کاربر ارسال شده یا پیغامی مبنی بر توانایی نداشتن سرور در شناسایی متد ریکوئست و اجرای آن بفرستد. راحت‌ترین روش برای حل مشکل ۵۰۱، لود کردن مجدد صفحه است که این‌کار را می‌توانید با زدن دکمه‌ی F5 روی کیبورد انجام دهید. اگر موفق نشدید، بهتر است کوکی‌های مرورگر را پاک کرده و همچنین پراکسی را در صورت فعال بودن، غیرفعال کنید.

۵۰۲- Bad Gateway

این ارور نشان می‌دهد سروری که به‌عنوان gateway یا پراکسی در شبکه فعالیت می‌کند از سرور پشتی خود، پاسخ درستی دریافت نکرده و نمی‌تواند آن را انجام دهد. این مدل از ارورهای سرور، یک خطای عمومی را به شما نشان می‌دهد که نمی‌دانید دقیقا مشکل از کجاست. ۵ راه موثر و رایج برای حل ارور ۵۰۲ وجود دارد:صفحه را رفرش کنید؛به‌دنبال مشکلات مربوط به اتصال به سرور باشید؛تغییرات DNS را بررسی کنید؛تنظیمات فایروال را چک کنید؛با پشتیبانی هاست تماس بگیرید.

۵۰۴ – Gateway Timeout

این نوع از انواع ارور سرور، زمانی اتفاق می‌افتد که سرور به‌عنوان یک gateway عمل می‌کند و سرور پشتی آن در زمان تعیین شده، پاسخی برای ریکوئست ارسال نکند. در سه موقعیت زیر، این مدل ارورهای سرور رخ می‌دهد:ارتباط شبکه بین سرورها ضعیف باشد؛سرور پشتی که درخواست را انجام می‌دهد، عملکرد ضعیفی داشته و خیلی کند باشد؛زمان تایم اوت در سرور gateway یا پراکسی، بسیار کوتاه باشد.برای رفع این مشکل، اول صفحه را با وارد کردن مجدد آدرس یا زدن دکمه‌ی F5 رفرش کنید. اگر این کار موثر نبود، تمامی تجهیزات ارتباطی خود نظیر مودم، روتر و… را ری‌استارت کنید. تنظیمات پراکسی را بررسی کنید تا درست باشد و تغییرات DNS را نیز چک کنید. اگر هیچ کدام از این راه‌‌ها، مشکل را برطرف نکرد، با پشتیبانی سایت تماس بگیرید

۵۰۳ – Service Unavailable

زمانی که مرورگر به شما خطای ۵۰۳ را نشان دهد، یعنی سرویس در دسترس نیست. این ارور در واقع بیان می‌کند که سرور در حالت تعمیر قرار گرفته یا اینکه اورلود شده است و باید منتظر بمانید تا مجددا در دسترس قرار بگیرد. اگر سرور سایت در دست تعمیر نباشد؛ یعنی مشکل از منابع سخت‌افزاری است. امکان دارد سرور به مقدار کافی منابعی نظیر پردازنده یا رم را در اختیار ندارد تا به درخواست‌ها پاسخ دهد، یا‌ اینکه سرور باید مجددا پیکربندی شود تا بتواند تعداد کاربر یا فرایندهای بیشتری را ساپورت کند. این مشکل باید از سمت سرور رفع شود و کاری که باید انجام دهید این است که منابع در اختیار سرور را افزایش داده یا تنظیمات را به‌گونه‌ای ست کنید که سرور قادر باشد، تعداد ریکوئست بیشتری را هم‌زمان پاسخ دهد.

۵۰۴ – Gateway Timeout

ارورهای سرور

این نوع از انواع ارور سرور، زمانی اتفاق می‌افتد که سرور به‌عنوان یک gateway عمل می‌کند و سرور پشتی آن در زمان تعیین شده، پاسخی برای ریکوئست ارسال نکند. در سه موقعیت زیر، این مدل ارورهای سرور رخ می‌دهد:ارتباط شبکه بین سرورها ضعیف باشد؛سرور پشتی که درخواست را انجام می‌دهد، عملکرد ضعیفی داشته و خیلی کند باشد؛زمان تایم اوت در سرور gateway یا پراکسی، بسیار کوتاه باشد.برای رفع این مشکل، اول صفحه را با وارد کردن مجدد آدرس یا زدن دکمه‌ی F5 رفرش کنید. اگر این کار موثر نبود، تمامی تجهیزات ارتباطی خود نظیر مودم، روتر و… را ری‌استارت کنید. تنظیمات پراکسی را بررسی کنید تا درست باشد و تغییرات DNS را نیز چک کنید. اگر هیچ کدام از این راه‌‌ها، مشکل را برطرف نکرد، با پشتیبانی سایت تماس بگیرید.

۵۰۵ – HTTP Version Not Supported

اگر با چنین اروری از سمت سرور مواجه شدید، یعنی درخواست شما با نسخه‌ای از HTTP برای سرور ارسال شده است که سرور آن را پشتیبانی نمی‌کند. پاسخی که در این مواقع برای کاربر ارسال می‌شود باید دقیقا توضیح دهد که چرا این ورژن HTTP، پشتیبانی نشده است. برای حل این مشکل سه راه بیشتر وجود ندارد؛ اول اینکه شما باید مرورگر خود را به‌روزرسانی کنید یا با یک مرورگر جدیدتر وارد سایت شوید. در پیغام خطای ارسالی معمولا گفته شده که چه پروتکل‌هایی توسط سرور پشتیبانی می‌شوند؛ پس باید این پروتکل‌ها را بررسی و عیب‌یابی کنید. حالت دیگری نیز وجود دارد که در پیام دقیقا مشخص شده است که کدام برنامه، پروتکل را پشتیبانی نمی‌کند در این حالت نیز باید برنامه را عیب‌یابی کنید. راه سوم این است که اگر با به‌روزرسانی مرورگرها، مشکل حل نشد، نرم‌افزار وب سرور خود را ارتقا دهید تا ورژن‌های جدیدتر HTTP را پشتیبانی کند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید