پلتفرم حافظ | طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ

سبک‌های مختلف طراحی سایت

تیم تحریریه

تیم تحریریه

نوشته شده در پلتفرم حافظ

جستجو

دسترسی سریع

ما را دنبال کنید

سبک‌های مختلف طراحی سایت

سبک‌های مختلف طراحی سایت

داشتن یک سایت اینترنتی در دنیای امروز نه دیگر برای مشاغل مختلف بلکه برای افراد هم الزام‌آور شده است. یکی از چالش‌های راه‌اندازی و داشتن یک سایت شخصی، سبک طراحی آن می‌باشد. در حال حاضر طراحان سایت از سبک‌ها و قالب‌های بسیار متنوع و جذابی برای طراحی سایت استفاده می‌نمایند . آشنایی با سبک های مختلف طراحی سایت می‌تواند زمینه‌ساز داشتن یک سایت مدرن و متناسب با حرفه‌ی شما باشد. هر چند برای طراحی سایت نیاز به آموزش کد نویسی یا متدهای طراحی سایت دارید، اما قبل از آن می‌بایست با سبک‌های مختلف طراحی سایت نیز آشنا باشیم. هرکدام از این سبک‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند که برای انتخاب از میان آن‌ها بایستی این مزایا و معایب را بشناسید. از این رو بر آن شدیم تا در یک مقاله جامع از پلتفرم حافظ انواع سبک‌های مختلف طراحی سایت را مورد بررسی قرار دهیم.

سبک‌های مختلف طراحی سایت

طراحی سایت به سبک تخت (Flat)

یکی از روش‌های رایج طراحی سایت، طراحی به روش تخت است. در این سبک طراحی که از سال‌ها پیش مورد استفاده کاربران قرار می‌گرفته است، المان‌ها و اجزای مربوط به طراحی همگی ساختاری موزون داشته و از پیچیدگی‌های زیاد خودداری می‌شود. کاربرانی که به دنبال داشتن سایتی منظم، سبک و در عین حال زیبا هستند می‌توانند از روش طراحی سایت تخت بهره ببرند. استفاده از تصاویر گرافیکی تخت، رنگ‌بندی متناسب، تایپوگرافی‌های شیک و عدم وجود استایل‌هایی مانند سایه و شیب از جمله ویژگی‌های اصلی طراحی سایت به روش تخت می‌باشند.

مزایا

طراحی ساده‌تر و سریع‌تر به نسبت برخی از انواع طرح‌های پیچیده، سبک بودن صفحات سایت به جهت عدم استفاده از المان‌های طراحی‌های پیچیده،سرعت بالای سایت‌های استایل تخت.

معایب

المان‌های به کار رفته در این سبک طراحی بسیار ساده هستند. جذابیت‌های بصری آن به نسبت برخی از سایت‌هایی که از سایه‌ها و شیب‌ها بهره می‌برند، کمتر خواهد بود. عدم استفاده از آیکون‌های گرافیکی متحرک و جذاب می‌تواند نرخ کلیک سایت شما را کاهش دهد. سایت‌های مشابه با این طراحی به وفور در فضای اینترنت وجود دارند.

طراحی سایت به سبک تک‌صفحه‌ای

طراحی سایت به سبک تک‌صفحه‌ای یکی دیگر از روش‌های طراحی سایت است که در میان طراحان رواج دارد. تک‌صفحه‌ای بودن این طراحی دقیقاً به همین معنا بوده و تمام محتویات سایت‌های این چنینی در همان یک صفحه خلاصه می‌شوند. استفاده از این سایت مزایا و معایبی دارد. در برخی موارد و برای برخی از مشاغل چنین سبک طراحی حتی می‌تواند تبدیل به برگ برنده‌ای بزرگ شود. اما امکان استفاده از آن برای درصد بالایی از مشاغل و کاربر‌های اینترنت فراهم نخواهد بود.

در چنین سایتی طراح دیگر نیازی به لینک دهیِ نداشته و تنها محتویات همان یک صفحه به‌صورت اسکرول در اختیار مخاطب قرار می‌گیرد. مخاطب هم برای رسیدن به بخش مورد نظر خود نیاز به جستجوی زیادی نداشته و در مدت‌زمانی کوتاه به همه محتویات سایت دسترسی خواهد داشت. البته تولید محتوای چنین سایت‌هایی تنها به محتوای متنی خلاصه نشده و می‌توان در آن از افکت‌ها و تصاویر متحرک زیبایی نیز بهره برد.

مزایا

امکان مشاهده همه‌ی اطلاعات سایت در یک صفحه،امکان استفاده بهینه از سایت توسط کاربران بدون نیاز به ورود و خروج از صفحه و مراجعه به صفحه‌ای دیگر، امکان تأثیرگذاری حداکثری محتوا روی مخاطب.

معایب

سئوی ضعیف سایت ، عدم امکان لینک‌دهی داخلی در سایت

طراحی سایت به سبک انیمیشنی

استفاده از انیمیشن در فضای اینترنت با سرعت چشم‌گیری در حال رشد می‌باشد. چه برای محتوا نویسی و چه برای طراحی سایت از قابلیت‌های فوق‌العاده انیمیشن نویسی استفاده می‌شود. طراحی سایت به سبک انیمیشنی نیز یکی از روش‌های جذابی است که طرفداران زیادی پیدا کرده است. البته استفاده از این سبک طراحی سایت و اضافه کردن انیمیشن‌ها با کد نویسی به محتوای سایت، با موانعی نیز روبرو است. برخی از مرورگرها از چنین امکاناتی پشتیبانی نکرده و ممکن است سایت شما در آن‌ها تبدیل به یک سایت کاملاً معمولی شود.

مزایا

تأثیرپذیری عالی روی مخاطبین،جذابیت بالای سایت برای مخاطبین، افزایش زمان سپری شده توسط مخاطبین در سایت،اشتراک‌گذاری بیشتر مطالب سایت توسط کاربران.

معایب

سنگین شدن صفحات سایت به دلیل استفاده از انیمیشن‌های مختلف

طراحی سایت به سبک متریال دیزاین

طراحی سایت به سبک متریال از جمله نمونه‌های طراحی سایت کاملاً حرفه‌ای و خاص است. معیارهای لازم برای این طراحی توسط گوگل تبیین شده، از این رو تأثیرگذاری بسیار زیادی می‌توان از آن انتظار داشت. همانطور که می‌دانید کد نویسی و طراحی سایت نیز تأثیر بسزایی روی سئو سایت و رتبه آن در گوگل دارد.

این سبک از طراحی سایت ترکیبی از روش‌های طراحی سایت تخت و انیمیشنی است. هم همگونی رنگ‌ها در آن چشم‌نواز می‌باشند و هم از انیمیشن‌های جذابی برای زیباتر کردن آن استفاده شده است. بهره بردن از این سبک طراحی در اپلیکیشن‌های موبایلی اندروید نیز رواج داشته و اندرویدی‌ها با این سبک آشنایی کامل دارند.

مزایا

امکان استفاده از استانداردهای خاص تبیین شده توسط گوگل برای طراحی سایت به سبک متریال،جذابیت بالای سایت به دلیل استفاده از انیمیشن و افکت‌های زیبا، محیط کاربری آسان و یوزرفرندلی بالای سایت، امکان همگون سازی طراحی سایت با اپلیکیشن سایت.

معایب

کاهش استفاده از خلاقیت و ایده پردازی شخصی،سنگین شدن سایت برای استفاده در موبایل به دلیل استفاده از انیمیشن‌های متعدد، دشوار بودن انجام تغییرات در طراحی اولیه سایت.

طراحی سایت به سبک پارالاکس

طراحی سایت به روش پارالاکس از جمله روش‌های کاملاً منحصربه‌فرد و خاص برای این کار می‌باشد. برخلاف انواع دیگر طراحی سایت در این سبک طراح خیلی برای پایین آوردن حجم سایت وقت نگذاشته و برای جذابیت حداکثری از بهترین‌های موجود در هر نمایشی استفاده می‌نماید. از این گذشته در هر بخش سایت که با اسکرول می‌توان به آن رسید، شاهد استفاده از طراحی‌های متفاوتی می‌باشیم تا جذابیت این بخش‌ها به‌هیچ‌وجه تحت تأثیر بخش‌های قبلی کاهش نیابد. استفاده از این سبک طراحی سایت بیشتر برای سایت‌های تک‌صفحه‌ای کاربرد داشته و می‌تواند جذابیت آنها را چندین برابر نماید.

مزایا

منحصربه‌فرد بودن سایت، جذابیت بسیار بالا، افزایش جذابیت محصولات و محتوای ارائه شده در سایت.

معایب

حجیم شدن صفحات سایت،عدم امکان سئوی مناسب برای کلمات کلیدی.

طراحی سایت به سبک دوبعدی

طراحی سایت به سبک دوبعدی نوعی از طراحی است که در آن طراح روی به استفاده از آیکون‌ها و تکه‌های دوبعدی برای زیباسازی سایت می‌نماید. در این سایت‌ها کمتر رو به استفاده از افکت‌های سه‌بعدی می‌آوریم ازاین‌جهت هم حجم صفحات کمتر شده و هم امکان تسلط بیشتری روی محتوای اصلی سایت توسط کاربر وجود خواهد داشت.

مزایا

سرعت بالا در طراحی سایت به سبک دوبعدی،کاهش حجم صفحات سایت،امکان سئوی قدرتمند برای آن.

معایب

۱- عدم وجود افکت‌های جذاب امروزی مانند انیمیشن‌ها و تصاویر سه‌بعدی در سایت ، امکان تکراری بودن سایت و تشابه آن با سایر سایت‌ها

طراحی سایت به سبک روایت کننده

امروزه استفاده از داستان و روایت ماجراهای برند نیز یکی از روش‌های تبلیغاتی و جذب کاربر کارآمد محسوب می‌شود که طراحان سایت به آن احاطه کامل دارند. تبلور تکنیک‌های مربوط به داستان‌سرایی را می‌توان در روش طراحی سایت به سبک روایت کننده مشاهده نمود. استفاده از کلمات قدرتمند و جذابیت‌های بصری لازمه چنین طراحی‌هایی می‌باشد.

مزایا

۱- جذب کاربر برای مشاهده بخش‌های مختلف سایت

معایب

امکان خروج سریع کاربر از سایت در صورت نبود جذابیت‌های لازم

طراحی سایت به سبک ریسپانسیو

طراحی سایت به سبک ریسپانسیو گونه‌ای از طراحی سایت است که در آن سایت شما برای نمایش در همه نمایشگرها ریسپانسیو خواهد شد. درواقع با اعمال موارد در نظر گرفته شده برای این روش طراحی پس از این سایت شما در همه مرورگرهای موبایلی و کامپیوتری به بهینه‌ترین حالت ممکن به نمایش در خواهد آمد و دیگر نگران دید ضعیف کاربران موبایلی در سایت خود نخواهید بود.

مزایا

بهره‌برداری از سایت برای همه دستگاه‌های نمایش وب‌سایت،تطبیق‌پذیری با سایر روش‌های طراحی سایت

طراحی سایت به سبک ۳D

مانند تمام بازی‌ها و فیلم‌های سه‌بعدی سایت‌های سه‌بعدی نیز طرفداران خاص خود را داشته و جذابیت‌های بالایی دارد. بیشتر کسانی باید به دنبال طراحی سایت به سبک ۳D باشند که به دنبال استفاده از قالب‌های شاخص و ویژه هستند. در این سبک از طراحی سایت کاربر به نوعی خود را داخل فروشگاه و یا فضای کاری شما حس خواهد کرد. استفاده از این سبک طراحی برای سایت‌های معماری و دکوراسیون خانه می‌تواند جذابیت‌های این حرفه را چندین برابر بالاتر برده و کاربران بیشتری را برای شما به ارمغان بیاورد.

مزایا

جذابیت و زیبایی بالا ، خاص بودن سایت

معایب

حجیم شدن سایت،پیچیده شدن محیط کاربری برای کاربران کم‌تجربه

طراحی سایت با هدرهای فوکوس شده

طراحی سایت با هدرهای فوکوس شده سبک خاصی از طراحی سایت است که در آن خیل عظیمی از محتوا و بخش‌های مختلف سایت در صفحه اصلی به نمایش گذاشته نشده و کاربر تنها با چند هدر مشخص روبرو می‌شود. با کلیک کردن روی این هدرها کاربر به سایر بخش‌های سایت هدایت شده و از آن‌ها استفاده خواهد کرد. استفاده از این سبک برای هر شغل و حرفه‌ای مناسب نیست بااین‌حال جذابیت بسیار بالایی دارد. امکان هدایت کاربران در مسیر دلخواه طراح سایت نیز وجود دارد.

مزایا

طراحی بسیار زیبا و جذاب،خاص بودن طراحی.

معایب

امکان گیج شدن کاربر، محیط کاری پیچیده.

طراحی سایت با تصاویر بزرگ و headerهای مات

در این سبک از طراحی کاربر بعد از ورود به سایت با قسمت‌های ماتی روبرو خواهد شد که با دستورهای CSS به این شکل به نمایش درآمده‌اند. در این روش طراحی برخی از هدرهای جذاب به‌صورت مات در می‌آید تا کاربر را به سمت خود جذب نموده و حس کنجکاوی وی را برانگیزد. استفاده از تصاویر بزرگ در پس‌زمینه سایت نیز این جذابیت را به حداکثر خود خواهد رساند. انتخاب تصاویر و هدرهای مات در این روش طراحی سایت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

مزایا

امکان برانگیخته شدن حس کنجکاوی کاربر برای مشاهده بخش‌های مختلف سایت

سبک‌های مختلف طراحی سایت

طراحی سایت با صفحات طولانی

این روش طراحی نیز یکی دیگر از روش‌های نوینی است که امروزه کاربران زیادی را به خود جلب نموده است. استفاده از این سبک برای طراحی سایت‌های تک‌صفحه‌ای بسیار رواج دارد. در این نوع از طراحی سایت بخش‌های بسیار متنوع سایت در یک صفحه و در قسمت‌های مجزا شده از هم با استفاده از رنگ‌ها و افکت‌ها قرارگرفته‌اند و کاربر با اسکرول کردن به این بخش‌ها دسترسی خواهد داشت. امکان لینک دهی به این بخش‌ها نیز در بالای صفحه وجود دارد. علاوه بر این برای طرح داستان و روایت آن نیز می‌توان از این سبک از طراحی سایت بهره برد.

مزایا

بهینه نویسی محتوای سایت و معرفی حرفه‌ای محصولات و خدمات سایت، دسترسی سریع کاربر به بخش‌های مختلف

معایب

امکان خستگی کاربر در صورت عدم رعایت ترتیب مطالب

دیدگاهتان را بنویسید