موتور جستجوی گوگل هر چند وقت یکبار الگوریتم هسته مرکزی خود را آپدیت می کند تا عملکرد خود را در نتایجی برای کاربران داشته باشد. البته گوگل به روز رسانی های زیادی در الگوریتم های خود انجام می دهد که همه آنها را اعلام نمی کند اما در گزارشی گوگل اظهار داشته است که آپدیت های الگوریتم هسته مرکزی را اعلام خواهد کرد. در این مقاله از پلتفرم حافظ، همراه ما باشید تا نکات مهم در خصوص الگوریتم جدید گوگل در سال ۲۰۲۳ را فرا بگیرید.
الگوریتم های گوگل (Google Algorithm) به مجموعه قوانینی میگویند که صفحات سایتها را در نتایج جستجو گوگل رتبه بندی میکنند. اساسا سیستم رتبه بندی گوگل از چندین الگوریتم مختلف تشکیل شده است که کیفیت سایت و ارتباط موضوعی میان صفحات را ارزیابی میکنند و در نهایت بهترین صفحات در نتایج بالا گوگل نمایش داده میشوند.
همچنین الگوریتم های رتبه بندی گوگل سایتهای بیکیفیت را شناسایی کرده و از نتایج جستجو گوگل حذف خواهند کرد. تولید محتوای باکیفیت و بهینه سازی اصولی دو مولفهی تاثیرگذار در افزایش رتبه و ترافیک سایتها میباشند؛ همچنین شناخت عملکرد الگوریتم های گوگل یکی از مهمترین بخشهای سئو و بهینه سازی سایتها به شمار میرود.
الگوریتم های گوگل چیست؟
همانطور که بیان شد الگوریتمهای گوگل وظیفهی رتبه بندی صفحات سایتها را بر عهده دارند. به طور کلی الگوریتمهای گوگل صفحات سایتها را از نظر میزان کیفیت محتوا، تعامل و رضایت کاربران، سرعت سایت، لینک سازی، ریسپانسیو بودن و… مورد بررسی قرار میدهند.
لیست الگوریتم های گوگل
به طور کلی الگوریتم های گوگل عملکرد سایتها را مورد بررسی قرار میدهند و بر اساس میزان تعامل کاربران و مدت زمان ماندگاری، صفحات را رتبه بندی میکنند. در این بخش به معرفی مهمترین و جدیدترین الگوریتمهای رتبه بندی گوگل میپردازیم. انواع الگوریتم های گوگل عبارتاند از:
- الگوریتم پاندا (Panda)
- الگوریتم پنگوئن (Penguin)
- الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird)
- الگوریتم Mobile First Index
- الگوریتم سندباکس گوگل (Google Sandbox)
- الگوریتم رقص گوگل (Google Dance)
- الگوریتم تازگی محتوا (Freshness)
- الگوریتم کبوتر (Pigeon)
- الگوریتم رنک برین (RankBrain)
- الگوریتم YMYL
- الگوریتم برت (BERT)
- الگوریتم Medic
- الگوریتم فلوریدا (Florida)
- الگوریتم فلوریدا ۲ (Florida 2)
- الگوریتم بوستون (Boston)
- الگوریتم کافئین (Caffeine)
- الگوریتم موش کور (Possum)
- الگوریتم پنگوئن نسخه ۴ (Penguin 4.0)
- الگوریتم فرد (Fred)
- الگوریتم گورخر (Zebra)
- الگوریتم هیلتاپ (Hilltob)
- الگوریتم Friendly Mobile
- الگوریتم Mobilegeddon
- الگوریتم PageRank
- الگوریتم ونیز(Venice)
- الگوریتم دزد دریایی (Pirate)
- الگوریتم EMD (Exact Match Domain)
- الگوریتم Page Layout
- الگوریتم E-A-T
- آپدیت هسته گوگل (Core Updates)
- الگوریتمMUM (Multitasking United Model Algorithm)
تاثیر الگوریتم های گوگل در رتبه بندی سایتها
به طور کلی گوگل مبنای کار خود را بر اساس ارائه محتواهای باکیفیت و کاربردی بنا نهاده است؛ به همین سبب با شناخت کامل الگوریتمهای گوگل و تاثیر آنها در نتایج جستجو گوگل میتوان به راحتی رتبه بالا کسب نمود و میزان فروش یا ارائه خدمات وب سایت را دو چندان کرد. به طور معمول گوگل با ایجاد الگوریتمهای مختلف به بررسی عملکرد وب سایتها از نظر نوع محتوا، لینکها، نوع تعامل، تجربه کاربری، زمان بارگذاری و… میپردازد و سایتها را رتبه بندی خواهد کرد.
به روز رسانی های الگوریتم جدید گوگل در سال ۲۰۲۳
قابل اعتماد بودن
قابل اعتماد بودن به عنوان جدیدترین عامل در الگوریتم گوگل ظاهر شد و ۵ درصد از نمودار کلی موارد تاثیر گذار سئو را تشکیل می دهد. این تغییر پس از استفاده گوگل از هوش مصنوعی است که بحث اطلاعات کلی در مورد سایت را تعیین و بررسی میکند و به روزرسانی الگوریتم «YMYL یا Your money or Your life» را ارائه میکند، در این الگوریتم صفحاتی را که در مورد موضوعات مالی، سلامت، حقوقی و… مورد بررسی قرار میگیرد، توصیه گوگل این است که در صورت امکان به منابع علمی استناد کنید و از ادعاهای اثبات نشده برای بهینه سازی در راستای این فاکتور اجتناب کنید.
تعامل کاربر
درصد تاثیر گذاری تعامل کاربر نسبت به سال گذشته اندکی افزایش داشته است (۱۱% → ۱۲%).این فاکتور در سال ۲۰۲۳ در رتبه پنجم فاکتورهای مهم الگوریتم گوگل قرار گرفته است.رتبه پنجم این فاکتور در کنار فاکتورهای اصلی مانند بک لینک ها و کلمات کلیدی در تگ های هدر است. این عاملی است که در ۳ سال گذشته میزان تاثیرگذاری آن افزایش یافته است، بنابراین منصفانه است که بگوییم ایجاد رضایتبخشترین پاسخ به سوال کاربر به صورت صریح و کوتاه باید تمرکز اصلی فردی باشد که تولید محتوا انجام میدهد.
تولید محتوای Niche
تاثیرگذاری فاکتور Niche Expertise رشد کمتری نسبت به سال قبل داشته است (۱۳٪ → ۱۴٪). این فاکتور بیشتر بر اهمیت Content Hub و Spoke SEO، که از مهم ترین استراتژی های سئو در دهه گذشته میباشد تأکید می کند. سئوی Hub and Spoke مجموعهای از محتواهای دسته بندی شده، در مورد یک کتگوری خاص که به کاربر در پاسخ سوالاتش و تصمیمگیری در مورد آنها کمک میکند.این مجموعه محتوا میتواند تشکیل شده از انواع قالبهای محتوایی مانند ویدئو، متن، تصاویر، فایل صوتی، اینفوگرافی و غیره در مورد موضوع مدنظر کاربر باشد.
انتشار مداوم محتوای جذاب
این فاکتور نسبت به سال گذشته از نظر تاثیر گذاری کاهش یافته است (از ۲۶ درصد به ۲۴ درصد). این کاهش درصد نشان دهنده موضوع خاصی نیست جز اینکه جدیدترین عامل، یعنی قابل اعتماد بودن، تاثیرگذاری بیشتری از بقیه عوامل را به خود اختصاص داده است. گوگل همچنان به تولیدکنندگان محتوا با کیفیت پاداش میدهد.پاداش این وبسایتها ایندکس سریعتر و جایگاه بالاتر در نتایج جستجو میباشد. تولید بیشتر محتوای با کیفیت همچنین به معنای فرصت بیشتر برای جذب بک لینک است، که یکی دیگر از عوامل مهم در افزایش اعتماد گوگل است.
کلمات کلیدی در Meta Titles
لینک سازی داخلی
بک لینک ها
کلمات کلیدی در تگ های هدر
جمع بندی
گوگل تلاش زیادی می کند تا نتایج جستجو را برای کاربران خود با کیفیت بیشتری ارایه کند. بارها این موضوع توسط کارشناسان وب مطرح شده که عصر بینش مصنوعی تمام شده و حال باید با تمرکز هرچه تمام تر بر روی مخاطبین و کاربران تمرکز کرد.
انواع سرچ انجین ها از جمله بینگ و گوگل تا کنون فیچرهای بصری فراوانی را آزمایش کرده اند و انبوهی از قابلیت های الگوریتمی و هوش مصنوعی در وب جولان می دهند. در کنفرانس BrainStorm tech 2022 کارشناس گوگل اینطور اذعان کرد که کاربران جدید دیگر از موتور جستجو برای آغاز سفر خود استفاده نمی کنند و انتخاب شان شبکه های اجتماعی مانند تیک تاک است.
برای همین منظور نقشه گوگل تا سال ۲۰۲۳ تحولات عظیمی را شاهد خواهد بود که به مدیران سایت ها کمک می کند در جستجوهای محلی درست مانند یک محله واقعی به کسب درآمد بپردازند. سال ۲۰۲۳ را می توان به فصل به بار نشستن میوه درخت موتورهای جستجویی دانست که شاخ و برگ شان قابلیت های فراوان و فناوری های تکامل یافته است.
تدوین استراتژی سئو در سال ۲۰۲۳ بسیار سخت تر از هروقت دیگری است زیرا موتورهای جستجو هیچ تضمینی برای نمایش سایت ها در نتایج جستجو نداده اند و صفحاتی رتبه خوب را از آن خود می کنند که محتوایی بسیار ارزشمند را با ویژگی های ناب به مخاطب خود اهدا کند.