اگر علاقه مند به شغل سئو هستید یا در حال حاضر یک مشاور سئو هستید و به دنبال بهبود عملکرد خود هستید، نگاهی تحلیلی به مهارت و تخصص های مهم برای تبدیل شدن به یک مشاور سئو موفق می تواند مفید باشد. شما با آگاهی از این مهارت ها باید راه هایی برای بهبود آنها در خود بیابید.
بدیهی است که عوامل زیادی وجود دارد که اثربخشی یک کمپین سئو را تعیین میکند؛ اما هسته اصلی هر کمپین حداقل یک نفر است که متخصص یا مشاور سئو نام دارد. این شخص اهدافی را تعیین می کند، اعضای تیم را رهبری می کند، تحقیقات انجام می دهد و بسیاری از وظایف متفرقه را انجام می دهد؛ اما بدون داشتن مهارت های عمومی مناسب برای انجام هر چه بهتر این مسئولیت ها، کل کمپین سئوی شما ممکن است از هم بپاشد. تا انتها مقاله همراه پلتفرم حافظ باشید.
مشاور سئو کیست؟
موتور جست و جوی گوگل در راستای پاسخ به نیاز کاربران قوانین بسیار گستردهای را تنظیم کرده که بر اساس آن به سایتهای موجود رتبه میدهد. هر سایت برای رسیدن به نتیجه برتر گوگل جهت افزایش بازدید و ترافیک باید از این قوانین پیروی کند. این در حالی است که الگوریتمهای گوگل مدام در حال تغییر اند و صاحبین سایتها باید بتوانند با این قوانین همگام شوند.
مشاور سئو دقیقا شخصی است که با این قوانین و الگوریتمهای گوگل کاملا آشنا است و به خوبی میتواند با ارزیابی وضعیت سایت بهترین راهکار سئو را برای ارتقاء رتبه آن ارائه دهد. با توجه به توسعه سایتها و تغییرات پی در پی فاکتورهای موثر در سئو، دریافت بک لینک، سئو داخلی یا سئو محتوا به تنهایی نمیتوانند رتبه سایت را افزایش دهند. مشاور و متخصص سئو به تمام ابزارهایی که در این حوزه وجود دارد، تسلط کامل داشته و یک سرپرست حرفهای برای کمپین سئو خواهد بود.
وظایف مشاور سئو چیست؟
مشاور یا متخصص سئو با چالشهای بسیاری در مسیر بهینه سازی سایتها رو به رو است اما در نهایت یک وظیفه مشخص دارد و موظف است بر اساس وظیفه از پیش تعیین شده خود بهترین خدمات مشاوره را ارائه دهد. در تعریف وظایف مشاور سئو به یک شفاف سازی مهم میرسیم. بسیاری ار افراد بین مشاور و متخصص سئو داخل سازمان تفاوتی قائل نیستند.
مشاور سئو تنها وظیفه دارد با ارائه مشاوره و راهنمایی، کمپین سئو سایتهای مختلف را مدیریت کند و معمولا خود نقشی در اجرا و پیاده سازی استراتژیهای سئو ندارد. از آنجا که فرآیند سئو برای هر سایت با توجه به نوع وب سایت، نوع کسب و کار، کیفیت بخش محتوایی، تعداد صفحات سایت، وضعیت کنونی و اعتبار صفحه وب در گوگل و فاکتورهایی از این دست تعیین شده و برای هر سایت متفاوت است، طبیعتا مشاور را با چالشهای مختلفی رو به رو ساخته و همین مسئله وظیفه متخصص سئو را سنگینتر میکند.
یک مشاور سئو حرفهای موظف است برای رشد هر نوع سایت با هر شرایطی یک راهکار مناسب ارائه دهد. وقتی از انجام وظیفه صحبت میکنیم، انتظار میرود که متخصص سئو راهکارهای سئو کلاه سفید را ارائه دهد. برخی از صاحبین کسب و کارهای آنلاین به دلیل محدودیت بودجه و زمان از مشاورین مبتدی استفاده میکنند که در ازای خدمات مشاوره تمام وقت نرخ کمی دارند.
تخصص های یک مشاور سئو
۱. تفکر انتقادی
مهم است که به یاد داشته باشید که هیچ دو برنامه سئو کاملاً شبیه هم نیستند. نقشه موفقیت هر وب سایتی متفاوت است و عوامل زیادی بر رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو تأثیر می گذارند.
به همین دلیل، ضروری است که یک مشاور سئو بتواند مشکلات احتمالی را در وب سایت هایی که روی آن کار می کنند، پیدا کند. این را می توان با درگیر شدن در آنالیز رقبا و فهمیدن اینکه چه چیزی برای برخی از رقبای اصلی شما کار می کند یا نه انجام داد.
یک متخصص سئو باید یک تفکر انتقادی باشد. کسی که می تواند سایت شما را در مقابل رقبای شما بررسی کند تا مشخص کند چه چیزی درست بوده، چه چیزی اشتباه بوده است، چرا اتفاق افتاده است و چگونه باید برای رفع هر مشکلی اقدام کنید.
هیچ فرمول استانداردی برای سئو وجود ندارد. به همین دلیل مهم است که یک ذهن انتقادی را برای درک مشکلات منحصر به فرد از زوایای مختلف و یافتن راه حل های خلاقانه برای اصلاح آنها به روی میز بیاوریم.
۲. اولویت بندی؛ مهارت حیاتی مشاور سئو
اولویت بندی برای اجرای یک کمپین سئو موفق حیاتی است. به همین دلیل است که همه کارشناسان سئو باید درک قوی از مراحلی که باید اولویت بندی شوند، داشته باشند. هر یک از این مراحل باید با توجه به اهمیت و دشواری آنها اولویت بندی شود.
به عنوان مثال، ساخت بک لینک یکی از زمان برترین و سخت ترین جنبه های فرآیند سئو است. همچنین یکی از مهم ترین عوامل در تعیین رتبه است. به دلیل دشواری و اهمیتی که ایجاد بک لینک دارد، مهم است که به این فرآیند زمان و توجه زیادی اختصاص دهید تا بخش زیادی از مسیر سئو را طی کنید. مسائل ساده ای مانند تغییر محتوا، اگرچه هنوز مهم هستند، زمان بسیار کمتری می گیرند و نباید در اولویت قرار گیرند.
۳. مدیریت پروژه
سئو فقط ایجاد لینک، افزایش سرعت بارگذاری وب سایت یا یافتن عبارت کلیدی مناسب نیست. همچنین نیاز به برنامه ریزی، اجرا و مدیریت پروژه ها دارد. شما باید برای کار خود برنامه ریزی کنید، ضرب الاجل ها را رعایت کنید و تیم خود را مدیریت کنید. در غیر این صورت، دستیابی به اهداف بسیار دشوارتر خواهد شد. حتی اگر به تنهایی کار می کنید، برای برنامه ریزی وظایف و اندازه گیری پیشرفت به یک رویکرد سیستماتیک نیاز دارید.
اینجا جایی است که مدیریت پروژه وارد عمل می شود.
مدیریت پروژه رشته مدیریت و هماهنگی همه منابع شما (یعنی دانش سئو، سرمایه، افراد، اطلاعات و غیره) برای رسیدن به یک هدف خاص به مؤثرترین و کارآمدترین راه ممکن است. برای ارائه یک تجربه عالی به مشتریان، مشاوران سئو باید مهارت های مدیریت پروژه قوی را توسعه دهند، از جمله:
- مدیریت وظیفه: نحوه تعیین و نظارت بر وظایف مهم در طول چرخه عمر پروژه.
- ارتباطات: چگونه ارتباطات تیم و مشتری را در یک مکان متمرکز کنیم.
- مدیریت تیم: نحوه تعیین مسئولیت ها و هماهنگ کردن کارها
- مدیریت زمان: چگونه اطمینان حاصل کنیم که از زمان خود به درستی استفاده می کنید و رویکرد خود را بر این اساس بهینه می کنید.
- مدیریت ریسک: نحوه شناسایی و کاهش خطرات احتمالی مرتبط با پروژه های سئو.
- فناوری: نحوه پیاده سازی نرم افزار مدیریت پروژه مناسب برای مدیریت تمام پروژه ها و کارها.
۴. ذهنیت محقق
کارشناسان سئو باید دائماً در مورد الگوریتم های گوگل تحقیق کنند و از روند همیشه در حال تغییر آن مطلع باشند. سئو چیزی نیست که فقط یک بار یاد بگیرید و بعد دیگر هرگز سراغ آن نروید. شما باید همیشه در حال خواندن مقالات باشید و به کارهایی که گوگل انجام می دهد توجه زیادی داشته باشید. اگر عقب بیفتید، جبران آن کار ساده ای نخواهد بود!
۵. تجزیه و تحلیل؛ یک باید در سبد تخصص های مشاور سئو
تجزیه و تحلیل ستون فقرات سئو است. این روشی است که کارشناسان سئو موفقیت را اندازه گیری می کنند، بنابراین باید بخشی منظم از روند هر روز آنها باشد. هر اقدامی که در طول یک کمپین سئو انجام می شود، باید اندازه گیری شود.
مشاوران سئو باید نحوه استخراج تجزیه و تحلیل و همچنین نحوه خواندن و تفسیر داده های خود را بدانند. هر متخصص سئو که ارزش این عنوان را داشته باشد، میداند که چگونه اقدام کند و آن تحلیلها را در سایتی که روی آن کار میکند، اعمال کند تا به موفقیت مستمر دست یابد.
سئو یک فرآیند مبتنی بر گزارش است، بنابراین هر مشاور سئو که مهارت های تحلیلی قوی ندارد، قادر به نظارت بر موفقیت ها و شکست های خود نخواهد بود.
۶. تصمیم گیری
در طول فرآیند سئو، شما باید در حال حرکت تصمیم بگیرید. این یک مسیر دائما در حال تغییر است و شما نمی توانید همیشه منتظر بمانید تا در یک کمیته درباره تحولات بحث کنید. علاوه بر این، سئو هرگز یک فرآیند ثابت نیست. Google به طور مداوم روش بررسی وب سایت ها را تغییر می دهد و تغییرات باید سریع انجام شود، مبادا پیشرفتی را که به دست آورده اید از دست بدهید. به همین دلیل مهم است که مشاور سئو باید توانایی تصمیم گیری سریع را داشته باشند.
دانستن اینکه چگونه در یک موقعیت خاص بهترین تصمیم را بگیرید بدون نیاز به پرسیدن نظرات ۱۰ نفر از افراد مختلف، مهارت قوی ای است که همه کارشناسان سئو باید نشان دهند.
۷. انعطاف پذیری
یک مشاور سئو مهم است که بدانند چه زمانی زمان اصلاح فرا رسیده است. متخصص سئو شما باید انعطاف پذیری لازم برای تغییر استراتژی ها را در یک لحظه خاص داشته باشد. علاوه بر این، مهم است که این تغییرات استراتژی هیچ حرکتی را از بین نبرند یا به هیچ وجه روند را کاهش ندهند.
۸. نوشتن
مهارت های نوشتاری قوی برای هر کسی که یک کمپین سئو را مدیریت می کند ضروری است. به یاد داشته باشید، بهینه سازی موتورهای جستجو یک استراتژی مبتنی بر محتوا است و نوشتن برای سئو، هنری است که همه در آن خوب نیستند. ایجاد کلمات کلیدی در محتوای خود بدون اینکه به معنا و خوانایی متن آسیب بزند، دشوار است. هیچ چیز دردناک تر از خواندن یک وبلاگ یا صفحه اطلاعاتی نیست که آشکارا پر از کلمات کلیدی است.
۹. کدنویسی وب
در حالی که متخصصان سئو نباید کدنویس باشند، مهم است که اصول طراحی وب سایت و متا تگ ها را بدانند. مشاوران سئو باید درک درستی از نحوه ادغام طراحی سایت و استراتژی سئو به گونه ای داشته باشند که اکثر طراحان وب از آن استقبال نمی کنند.
هنگامی که یک سایت را برای اهداف سئو طراحی می کنید، باید همیشه استراتژی کلی را در ذهن داشته باشید. طراحی سایت منطبق با سئو به معنای تکیه کمتر بر دید هنری است که در مقابل آنچه اکثر طراحان به دنبال انجام آن هستند، عمل می کند.
۱۰. مهارت های ارتباطی
داشتن مهارت های ارتباطی به مشاورسئو در حوزه ارتباط با مشتری کمک می کند. مشتریان معمولاً ناراحت می شوند؛ زیرا نمی دانند فرآیند سئو چگونه کار می کند. این می تواند منجر به ناامیدی و انتظارات ناعادلانه شود. این مهم است که یک متخصص سئو بداند که چگونه به درستی با انتظارات مشتریان خود ارتباط برقرار کرده و مدیریت کند تا خود را در موقعیتی بازنده قرار ندهد.
به عنوان مثال، سئو به زمان نیاز دارد. اکثر کمپین های سئو شش ماه کامل قبل از مشاهده هر نوع بازگشت سرمایه انجام می شوند. اگر این به درستی به مشتری اطلاع داده نشود، ممکن است بعد از یک یا دو ماه اول خسته شوند. شما باید این کار را به گونه ای انجام دهید که به مردم اطمینان دهد که نتایج سئو به موقع اتفاق می افتد.