پلتفرم حافظ | طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ

تحلیل سایت رقبا

تصویر تیم تحریریه

تیم تحریریه

نوشته شده در پلتفرم حافظ

جستجو

دسترسی سریع

ما را دنبال کنید

تحلیل سایت رقبا

تحلیل سایت رقبا و بررسی استراتژی های بازاریابی و تبلیغات سایت های رقیب در فضای مجازی ، نقش زیادی در موفقیت شما دارد. مهم نیست که چه نوع کسب و کاری دارید و وب سایت شما در چه حوزه ای فعالیت می کند ، همیشه رقابت وجود دارد و همواره باید با تحلیل اقدامات و آگاهی از تلاش هایی که رقبای شما انجام می دهند ، خود را از آنها پیش بیاندازید. به بیان ساده تر ، شما باید مرتبا جاسوسی کنید ، البته نه به معنای منفی این کلمه. بلکه باید از ابزارهایی جهت آنالیز سایت ، اهداف و روش های بازاریابی رقبا استفاده کنید.

چرا تحلیل سایت رقبا اهمیت دارد؟

روش های تحلیل سایت رقبا به این دلیل اهمیت دارد با این روشها دقیقاً متوجه خواهید شد که طرف مقابلتان چه کاری انجام می دهد و شما با استفاده از بهترین ابزارهای تجزیه و تحلیل بهترین راه برای پیشی گرفتن از رقبای خود را مشخص خواهید کرد.

یک اصل مهم در کسب و کار های سنتی، می گوید شما باید بیشتر انرژی خود را در بهبود و توسعه خود و کمتر به تماشای دیگران متمرکز کنید ، اما در رقابت آنلاین اینگونه نیست!

اگر در نتایج جستجوی طبیعی گوگل در مهمترین کلمات کلیدی ، جز ۱۰ وب سایت اول نباشید ، شانس کمی برای ارتباط با مشتریان جدید خواهید داشت. پس باید سعی کنید خود را در بین ده لینک اول گوگل جای دهید.

در زمانی که شرکت ها از تمام پتانسیل های خود برای کسب درآمد و سود بیشتر در اینترنت استفاده می کنند ، شرکت و برندی موفق خواهد بود که انرژی ، تلاش و زمان بیشتری را صرف بازاریابی و تبلیغات نماید. سئو سایت یکی از مهم ترین ابزار بازاریابی آنلاین است که شرایط کاملا رقابتی دارد. گوگل ، سایتی را در رتبه بهتر قرار می دهد که فعالیت و بازدید بیشتری داشته باشد.

در این حالت میان شما و وب سایت رقبا ، رقابت شدیدی ایجاد می شود و هر سایتی بتواند اقدامات بیشتر و بهتری در سئو انجام دهد ، موفق تر خواهد بود. پس باید علاوه بر اقداماتی که برای سئو انجام می دهید ، روشها و تکنیک های رقبا را نیز بررسی کنید و نکات مثبت آنها را روی سایت خود پیاده نمایید. این هدف با جاسوسی از رقبا و بررسی مداوم آنها محقق خواهد شد.

 

معرفی چند ابزار تحلیل SEO رقبا

پس از شناسایی سایت‌ های رقیب، به ابزاری نیاز داریم که به ما در تحلیل وضعیت سئو کمک کند. ابزار‌های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد؛ اما All in One SEO (یا به اختصار AIOSEO) و ابزار Semrush، دو روش رایج برای انجام این کار هستند.

گزینه اولی در اصل یک افزونه وردپرسی است که اجازه تجزیه و تحلیل سایت رقبا و رفتار آنها را به شما می‌دهد. اما دومی یک ابزار است که نیاز به پیاده‌ سازی دارد. انتخاب هر کدام از این دو روش، بستگی به تخصص و نظر شخصی شما دارد؛ اما هر دوی آن‌ها را در ادامه بررسی می‌کنیم. همچنین به معرفی چند ابزار رایگان تحلیل seo رقبا نیز می پردازیم.

۱- آنالیز حرفه ای سایت رقبا با ابزار Maxeo

اولین ابزار آنالیز سایت رقبا از نظر سئو و کلمات کلیدی و بک لینک که قصد معرفی آن را داریم، ابزار ایرانی مکسئو است. ابزارها و سایت های خارجی زیادی، توسط سئو کاران حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرند. اما فکرش را بکنید امکان استفاده از تمامی این امکانات با یک ابزار حرفه ای و ایرانی فراهم باشد. مکسئو یکی از بهترین ابزارهای تحلیل سایت رقبا است که توسط جمعی از برنامه نویسان و توسعه دهندگان ایرانی توسعه داده شده است.

این ابزار امکانات بی شماری در اختیار شما قرار می دهد. از تحلیل سایت تا تحلیل سایت رقبا، تحلیل کلمات کلیدی، تحلیل و بررسی محتوا و بهینه سازی سایت از نظر پارامتر های core web vitals.

ابزار ایرانی مکسئو این امکان را می دهد تا بتوانید افراد دیگر و همکارانتان را از جزئیات پروژه مطلع کنید یا آنها را به عنوان کاربر مدیر معرفی کنید تا امکان آنالیز برای آنها فراهم شود. این ابزار پیشنهادات دقیقی را برای بهینه سازی سایت به زبان فارسی به شما ارائه می دهد که می توانید از آنها استفاده کنید. پیشنهاد میکنم همین حالا از امکانات مکسئو استفاده کنید.

۲- افزونه AIOSEO برای تجزیه و تحلیل سئوی رقبا

اکثر افرادی که با وردپرس کار می‌کنند، تجربه استفاده از افزونه Yoast را دارند. این افزونه را می‌توان رقیب اصلی پلاگین All in one seo در وردپرس دانست. اما امکان مقایسه در افزونه AIOSEO بیشتر است و همین موضوع، دلیل انتخاب ما برای این بخش بود. کار کردن با این افزونه بسیار ساده است و بیش از ۳ میلیون کاربر دارد که برای کسب و کار‌های مختلف، از آن استفاده می‌کنند.

امکانات پلاگین All in One SEO، به شما کمک می‌کند تا وضعیت سئوی سایت‌های رقیب خود را تحلیل کنید. یعنی بفهمید که دلیل افزایش ترافیک ارگانیک این سایت‌ها و بهبود رتبه آن‌ها در نتایج گوگل، در چیست. پس شما هم می‌توانید همان کار‌ها را برای سایت خود انجام داده و یا کمبود‌های آن‌ها را در سایت خود جبران کنید.

۳- آنالیز سئو رقبا با استفاده از Semrush

روش بعدی برای تجزیه و تحلیل سئوی سایت‌ های رقیب، استفاده از ابزار SEMrush است. البته سایت مربوط به این ابزار برای کاربران ایرانی محدود شده است و ناچار به تغییر IP خواهیم بود.

یعنی باید با استفاده از فیلترشکن و یا سرور مجازی (VPS)، از یک آی پی غیر ایرانی استفاده کرد؛ که البته ما روش دوم را پیشنهاد می‌کنیم. این ابزار جزو محبوب‌ ترین روش‌ های تجزیه و تحلیل در بین بازاریابان اینترنتی و افراد حرفه‌ ای این حوزه است.

۴- آنالیز کامل سئو سایت با Ahref

یکی از کامل ترین ابزارها برای آنالیز کامل سئو سایت که باید با آن آشنایی داشته باشید، ابزار ahref است. البته اگر به دنبال ابزار رایگان تحلیل seo رقبا هستید، این ابزار مناسب نیست. زیرا برای استفاده از اچرف باید هزینه ماهیانه آن را پرداخت کنید. این ابزار رایگان نیست. اما به هر ترتیب اگر از این ابزار استفاده کنید، گام مهمی در تحلیل سایت رقبا ، آنالیز بک لینک سایت رقبا و سئو سایت برداشته اید.

اقدامات مهم در تحلیل وب سایت رقیب

رقیب شما از چه راهکارها یا برنامه های تجاری استفاده کرده ؟ چه استراتژی هایی را برای سئو و بهینه سازی سایت خود پی گرفته؟ چگونه وب سایت خود را به رتبه های برتر در گوگل رسانده است؟  برای پاسخ به این سوالات ما روش های زیر را پیشنهاد می دهیم تا بتوانید به خوبی و با تحلیل وضعیت رقبای خود ، بهترین تصمیم را جهت ارتقای سایت و کسب و کار خود بگیرید.

  • رقبای خود را شناسایی و طبقه بندی کنید
  • تغییرات و تحولات سایت رقبا را بررسی کنید
  • هر اقدام و مرحله ای را که انجام می دهند تحلیل و مشاهده کنید
  • میزان فعالیت آنها در شبکه های اجتماعی را رصد کنید
  • استراتژی سئو رقبای خود را کشف کنید تا یک قدم جلوتر باشید
  • بک لینک های سایت رقبا را بررسی نمایید. به کمک  ۱۰ ابزار بررسی بک لینک سایت
  • رقیبان خود را به طور مداوم رصد کنید تا از آنها پیشی بگیرید

رقبای خود را شناسایی و طبقه بندی کنید

رقبای شما چه کسانی هستند؟ شما با چه وب سایت هایی رقابت دارید؟ بدون دانستن این اطلاعات حیاتی شما نمی توانید تجزیه تحلیل درستی انجام دهید. برای کشف رقبای خود باید چند نکته را در نظر داشته باشید – لازم نیست لیستی از همه رقبا تهیه کنید ، فقط اطلاع از مهم ترین و بزرگترین رقبای شما اهمیت دارد.

به این نکته توجه کنید که فرآیند سئو ، کمکی به شناسایی رقبای نمی کند ، بلکه از طریق صنعتی که در آن فعالیت می کنید باید رقبای اصلی را بشناسید.

همچنین طبقه بندی رقبا باتوجه به صنعتی که در آن فعالیت می کنید بسیار مهم است. دو دسته اصلی رقبای شما عبارتند از:

رقبای مستقیم – این دسته ، رقبایی هستند که معمولا محصولات و خدمات مشابه شما را ارائه می دهند که بررسی سایت این دسته از رقبا حیاتی می باشد.

رقبای غیر مستقیم – شرکت هایی که محصولات / خدماتی را ارائه می دهند که می توانند جایگزین مناسبی برای محصولات و خدمات شما باشد.

سعی کنید نهایتا ۱۰ رقیب اصلی خود را فهرست وار و به ترتیب اولویت در لیست بررسی سایت رقبا وارد نمایید.

بررسی تحولات وب سایت رقبا به مرور زمان

معمولاً با نگاه به تحولات گذشته ، استراتژی های مفید برای ارتقا سایت در آینده را می یابید. اطلاعات مربوط به فعالیت های آنلاین ایده های خوبی برای سئو ، بازاریابی و تبلیغات اینترنتی را به شما می دهد.

شما باید بدانید که رقبای موفق که رتبه بالایی در گوگل دارند چه مسیری را طی کرده اند ، چه اقداماتی انجام داده اند، در هر ماه حدودا چند مطلب جدید منتشر کرده اند. در هر دوره چند بک لینک جدید دریافت کرده اند. چه مدت فعالیت سئو سایت را شروع کرده اند. تمام این موارد تحولات رقبا از آغاز فعالیت تا امروز را تشکیل می دهند.

اقدامات موثر رقبا را انجام دهید

برای ارتقا و سئو سایت خود باید فعال باشید و علاوه بر اقدامات مثبتی که خودتان به ذهنتان رسیده و انجام داده اید ، مهم ترین کارهایی که رقبای شما تا به حال انجام داده اند را نیز اجرا کنید. مثلا اگر یک سایت رقیب در اینستاگرام پست های تبلیغاتی زیادی منتشر می کند ، یا از گوگل ادوردز استفاده می کند و یا در بسیاری از سایت ها بک لینک ثبت کرده ، شما نیز این اقدامات را در حد معقول و باتوجه به شرایط سایت خود انجام دهید.

اگر رقیب شما در هفته ۵ مقاله و صفحه جدید منتشر می کند ، شما نیز طبق همان موضوعات محتوای جدید تولید کنید.

در اینترنت ، ابزارهای تحلیل و بررسی زیادی وجود دارند که می توانید جهت بررسی تعداد بک لینک ها ، کلمات کلیدی ، میزان تبلیغات رقبا ، رتبه آنها در گوگل و … استفاده نمایید. وب سایت سئوبهینه نیز ۵۰ ابزار انلاین بررسی سایت را برای شما بصورت رایگان ارائه می دهد که لینک مربوطه در قسمت منو سایت در دسترس می باشد.

شما مرتبا باید اقدامات رقبا را رصد کنید تا سریعا متوجه هر تغییر و اقدام جدیدی شوید و وب سایت خود را با آن تطبیق دهید.

بررسی فعالیت رسانه های اجتماعی

رسانه های اجتماعی نقش زیادی در جذب مشتری و مخاطب جدید دارند. اگر رقبای شما استراتژی های مناسبی برای تبلیغات و بازاریابی در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام دارند ، شما هم نباید فرصت را از دست بدهید.  زمانی که متوجه شدید باتوجه به نوع کسب و کار ، کدام رسانه اجتماعی برای شما مناسب تر است و وب سایت های رقیب ، بیشتر از چه کانال هایی برای افزایش بازدید خود استفاده می کنند ، شما نیز باید در همان مسیر حرکت کنید.

رسانه های اجتماعی علاوه بر جذب مخاطب ، موجب ارتقای برند ، ارتباط با مشتریان و ایجاد کانالهای جدید توزیع و فروش محصولات می شوند.

اطلاعات ارزشمندی که از شناسایی استراتژی های رسانه های اجتماعی رقبای خود بدست می آورید می تواند به شما بسیار کمک کند. علاوه بر نوع شبکه اجتماعی ، نوع تبلیغات ( تصویر ، کلیپ ، متن و… ) و نوع محتوایی که در شبکه های اجتماعی توسط رقبا منتشر می شود نیز برای موفقیت شما ضروری است.

استراتژی سئو سایت رقبا را بررسی کنید و یک قدم جلوتر باشید

بعد از اینکه رقبای خود را مشخص کردید و تحقیق در مورد استراتژی و راهکارهای تبلیغات در رسانه های اجتماعی سایت های رقیب را انجام دادید، باید در مورد رویکرد سئو آنها نیز بررسی کنید. نقطه شروع این کار ، آنالیز لینک های داخلی و تعداد صفحات سایت رقیب می باشد. بررسی انکرتکست ، تعداد لینک های داخلی و خروجی ، تعداد کلمات کلیدی در هر صفحه ، تعداد هدینگ ها ، متاتگ توضیحات و عنوان ، تعداد مطالب ، موضوع مقالات ، دسته بندی خدمات یا محصولات ، بررسی نقشه سایت و بسیاری از فاکتورهای دیگر را بررسی کنید.

زمانی که اطلاعات سئو رقبای تراز اول خود را شناسایی کردید ، تمام آنها را بر روی سایت خود اجرا کنید تا پس از گذشت مدتی زمانی بهبود رتبه سای در گوگل را مشاهده نمایید.

به طور کلی این مرحله شامل موارد زیر می باشد:

تحلیل کد و برنامه نویسی سایت های رقیب

بررسی بک لینک سایت رقبا – تعداد کل بک لینکهای دریافتی و تعداد لینکی که در هر ماه دریافت می کنند و از چه سایتهایی بک لینک می گیرند را شناسایی کنید.

به هدینگ ، تگ توضیحات ، عناوین صفحات ، لینک سازی داخلی و محتوای مطالب منتشر شده دقت کنید.

نقشه سایت ، فایل robots.txt و خبرنامه سایت رقیب را مشاهده کنید.

دسته بندی محصولات و خدمات ، نوع ارتباط آنلاین با مشتریان ، منو و فوتر سایت و وضعیت سئو فنی رقبا نیز باید بررسی شود.

بررسی و نظارت مستمر سایت رقبا

نکاتی که در بالا ارائه کردیم ، فرآیندهایی فقط برای یک بار نیستند. شما باید به طور مداوم رقبای خود را بررسی و تحلیل کنید تا در مورد استراتژی های بازاریابی ، سئو  و نحوه تبلیغات انلاین آنها به روز باشید.

برای اینکه بصورت مستمر فعالیت رقبا را رصد کنید موارد زیر را انجام دهید:

بروزرسانی های ساختار سایت آنها را بررسی کنید.

پروفایل آنها در شبکه های اجتماعی را دنبال کنید.

به روزرسانی محصولات و خدمات جدید آنها را پیگیری کنید

لینک ها و بک لینک هایی که ثبت می کنند را آنالیز کنید

تغییر رتبه آنها را در گوگل را بررسی نمایید.

رشد و تغییر رتبه alexa سایت های رقیب را بررسی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید