پلتفرم حافظ | طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ

سئوی داخلی

تیم تحریریه

تیم تحریریه

نوشته شده در پلتفرم حافظ

جستجو

دسترسی سریع

ما را دنبال کنید

سئوی داخلی

سئوی داخلی

به‌طور کلی دو نوع سئوی سایت داریم سئوی On-page یا داخلی و سئوی Off-page یا خارجی. منظور از سئوی داخلی، بهینه‌سازی تمام چیزهایی است که بازدیدکنندگان در صفحات داخلی سایت می‌بینند؛ ولی سئوی خارجی بیشتر بر جنبه‌های تکنیکی سایت تاکید دارد. در On-page، محتوا و اصول تولید محتوا، حرف اول را می‌زند. شما باید گوگل را متقاعد کنید که آنچه در سایت‌ شماست، همان‌چیزی است که کاربران در گوگل به‌دنبال آن هستند. از آنجا که سئوی On-page تاثیر مهمی روی موفقیت سایت دارد، توجه به اصول و استراتژی سئو داخلی سایت، بسیار حائز اهمیت است. در ادامه برخی از مهم‌ترین اصولی که باید برای بهبود سئوی داخلی رعایت شود را معرفی می‌کنیم پس با پلتفرم حافظ همراه باشید.

سئوی داخلی چیست؟

محتوای صفحه چیزی است که موجب برتری صفحه‌ی سایت در میان سایر وب‌سایت‎ها‎ می‎شود. این برتری توسط موتورهای جست‌و‌جو مشخص می‌شود. یک محتوای خوب باید بتواند به نیازها و درخواست‌های کاربران پاسخ دهد. این امر را می‌توان مشابه بازارهای تجارت در سراسر جهان که تولید را براساس تقاضا تنظیم می‎کنند، دانست. موتورهای جست‌و‌جو نیز براساس همین تقاضای کاربران، مجموعه‎ای از قوانین را در نظر می‎گیرند که وب‌سایت‎ها‎ با رعایت این قوانین، جایگاه خود را در میان نتایج ارتقا می‌دهند. سئو داخلی به این معناست که روند آماده‌سازی محتوای وب‌سایت، براساس قوانین موتورهای جست‌و‌جو صورت می‎گیرد. در واقع با بررسی و کنترل میزان رعایت این اصول در وب‌سایت‌ها، رتبه‌بندی انجام می‌شود. نمونه‎ای از این نوع بهینه سازی را می‎توان در وارد کردن کدهای استاندارد HTML، تگ‎ها‎ و استفاده‌ی صحیح از کلمات کلیدی مشاهده نمود.

سئوی داخلی

اهمیت انجام سئوی داخلی سایت

اگر بخواهیم خلاصه بگوییم، سئوی داخلی مهم است؛ چون به موتور جست‌و‌جو کمک می‌کند تا این نکته را درک کند که سایت شما و محتوای آن، کاملا با چیزی که کاربر به‌دنبال آن است، مطابقت دارد. شرکت گوگل دائما در حال به‌روزرسانی الگوریتم‌های جست‌و‌جو است و اینکه بتوانید سایت‌تان را همیشه در بالاترین رتبه‌ی ممکن قرار دهید، بسیار اهمیت دارد. سئو یک استراتژی مهم در بازاریابی دیجیتالی است؛ چون، بازدهی زیادی برای سایت دارد و به‌همین دلیل این‌قدر محبوب شده است. به‌بیان دیگر، سئو یک استراتژی بلندمدت و کم‌هزینه است که می‌تواند بازگشت سرمایه‌ی وب‌سایت را به‌طرز شگفت‌انگیزی بهبود دهد؛ پس، نباید از آن غافل شوید. از آن‌جا که نیمی از بازدیدهای سایت‌ها از طریق جست‌و‌جوی گوگل انجام می‌شود، توجه به سئوی سایت و بالا بردن آن، عاقلانه‌ترین کار است

فاکتورهای مهم در سئو داخلی سایت

تولید محتوا

محتوا را می‌توان مهم‌ترین فاکتور در سئوی On-page دانست. اگر بخواهید در سئو بهترین نتیجه را به‌دست آورید، بیش‌از هر چیز روی محتوای یونیک و مرتبط تمرکز داشته باشید. برخی از تکنیک‌هایی که برای سئوی محتوا باید انجام دهید، این‌ها هستند:در متن تمام سؤالات احتمالی مخاطبان را پاسخ دهید؛تیترهای جذاب و حاوی کلمات کلیدی انتخاب کنید؛از کلمه‌ی کلیدی به‌درستی در متن استفاده کنید؛عبارات مرتبط با کلمه‌‌ی کلیدی به‌کار ببرید؛متن‌ها را با پاراگراف‌بندی و ساختاری مشخص، نظم دهید.

ایجاد لینک داخلی

در صورتی که یک مطلب لینک‌دار نباشند، از نظر کاربران اینترنتی هیچ تفاوتی با یک مطلب عادی ندارد و حتی در برخی مواقع، ممکن است که میزان ترافیک سایت کاهش ‎یابد. به‌عبارت دیگر، لینک‌ دادن می‌تواند به مطلب شما اعتبار ببخشد. مطالبی که دارای لینک بیشتر هستند، در موتورهای جست‌و‌جو بهتر دیده می‌شوند؛ زیرا، سنسورهای موتورهای جست‌و‌جو به‌صورت کاملاً خودکار، این مطالب را شناسایی و در صفحه‌ی اول نتایج جست‌و‌جو، برای کاربران اینترنتی به نمایش می‎گذارند.

انتخاب عنوان صفحه

بعد از اینکه کاربران اینترنتی وارد صفحه‌ی سایت می‎شوند، انتظار دارند که عناوین سایت بکر، تازه و متمایز از دیگر عناوین داخل وب باشد. برای انتخاب عنوان مناسب می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:علاوه بر عنوان اصلی، باید از عناوین فرعی و تگ‎ها‎ نیز استفاده کنید؛کلیدواژه‎ها‎ به صورت مناسب، منطقی و مرتبط با سایر واژه‎ها‎ استفاده شود؛نام برند محصولات در پایان عنوان اصلی صفحه استفاده شود؛تعداد کاراکترهای عنوان اصلی صفحه نباید خیلی طولانی باشد؛ زیرا موجب کاهش رتبه سایت می‌شود.عنوان اصلی و سایر عناوین فرعی درون متنی را باید واضح، روشن، بدون ابهام و رسا بنویسید و در صورت نیاز از علامت‌های نوشتاری به‌منظور درک بهتر مطلب استفاده کنید؛عناوین باید کاملاً منطبق با متن اصلی باشد؛استفاده از خط عمودی در زیر عنوان اصلی، موجب مرتب شدن آن می‎شود.

توضیحات متا

توضیحات متا، شامل سه خطی است که در زیر عنوان سایت، در نتایج جست‌و‌جو نمایش داده می‎شود. این توضیحات هر چقدر جذاب، تازه و نو و مرتبط با کلمات کلیدی باشد، مطلوب‎تر است. کاربران اینترنتی معمولا بعد از توجه به عنوان صفحه سایت، توضیحات متا را مطالعه می‎کنند و در صورتی که با نیاز و تقاضای آن‌ها مطابقت داشته باشد، روی صفحه‌ی سایت کلیک می‎کنند و به عنوان بازدیدکننده وارد سایت می‎شوند؛ به‌همین‌دلیل، باید روشن، واضح و چکیده‌ای از محتوای صفحه باشد تا جست‌و‌جوگر را برای انتخاب بهتر یاری کند.

انتخاب کلمات کلیدی

برای ایجاد یک محتوای خوب و سئو شده، توجه به کلمات کلیدی اهمیت زیادی دارد. این کلمات باید قبل از شروع کار انتخاب شوند و سپس متن براساس آن‌ها تهیه شود. میزان کیوردهای استفاده شده در نوشته باید با چگالی مناسبی توزیع شود و نباید در نوشتنشان زیاده‌روی کرد و باید به‌طرز منطقی این کلمات به کار گرفته شوند.

بولد و ایتالیک نمودن کلمات کلیدی

از آنجا که کلمات کلیدی مهم‌ترین موضوعی است که کاربران و جست‌و‌جوگران اینترنتی به‌دنبال آن هستند، لذا بولد کردن و ایتالیک نمودن آن‌ها موجب بالا رفتن ارزش و اعتبار صفحه‌ی سایت می‌شود. البته باید توجه داشت که در این‌کار زیاده‌روی نکنیم؛ چون بولد کردن بیش از اندازه‌ی واژه‌ها، موجب سردرگمی بازدیدکننده می‎شود.

قالب‌بندی و استفاده از تگ هدینگ ۱

کاربرد تگ هدینگ ‌۱ به جست‌و‌جوگران و موتورهای اینترنتی اعلام می‎کند که صفحه‌ی وب‌سایت مهم است. تگ‌های H‎ از ۱ تا ۶ وجود دارند که مهم‌ترین آن‌ها ۱ تا ۳ هستند. فونت تگ هدینگ نسبت به بقیه‌ی متن بزرگ‌تر است که‌ البته می‎توان با استفاده از تکنیک‎ها‎ی CSS اندازه، فونت و حتی رنگ متن را نیز تغییر داد. چنانچه H1 برای عنوان اصلی صفحه و H2 برای برچسب‎ها‎ استفاده شود، رتبه‌ی وب‌سایت نیز افزایش پیدا می‎کند.

استفاده از مطالب علمی و جدید

با توجه به ای نکه از یک سو سنسورهای موتورهای جست‌و‌جو به متون تکراری و کپی شده حساسند و با شناسایی متون کپی شده، رتبه‌ی سایت را کاهش می‎دهند و از سوی دیگر کاربران اینترنتی نیز به‌دنبال مطالب علمی و فارغ از تبلیغات هستند، لذا توجه به دو مؤلفه‌ی علمی بودن محتوای سایت و کپی‌برداری نکردن، از اهمیت خاصی برخوردار است. در سئو داخلی این مسئله، باید سرلوحه‌ی عملکرد مدیران وب‌سایت‎ها‎ قرار گیرد.

بارگذاری تصاویر و امنیت سایت

بارگذاری تصاویر در کنار مطالب خواندنی و جذاب، به درک بهتر متون کمک می‌کند. البته باید توجه داشت تصاویری که در سایت بارگذاری می‌شوند، کم‌حجم باشند و نام متناسب با موضوع مطلب برای آن انتخاب کنیم. بهتر است در محتوای سایت از تگ ALT نیز در هنگام بارگذاری تصاویر استفاده شود.یک سایت امن رتبه‌ی بالاتری در گوگل دارد؛ این موضوع را گوگل از سال ۲۰۱۴ در الگوریتم‌های خود بررسی می‌کند. هدف گوگل از این‌کار امن‌سازی فضای وب است. یکی از مهم‌ترین اقدامات برای تامین امنیت سایت استفاده از پروتکل HTTPS است.

ریسپانسیو

سئوی موبایل یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های جدید سئو است که باید در هنگام طراحی سایت در نظر بگیرید. یک سایت ریسپانسیو در تمامی پلتفرم‌های دسکتاپ و موبایل نمایش درستی دارد و در هنگام جست‌و‌جوی موضوع در گوگل با پلتفرم‌های موبایل بالاتر قرار می‌گیرد. ریسپانسیو بودن یک مبحث پیچیده و گران‌قیمت است؛ چون تغییر هر چیزی برای نمایش در موبایل کار راحتی نخواهد بود؛ اما، نباید از آن غافل شوید.

تجربه‌ی کاربری و سرعت

عواملی نظیر ساختار سایت، طراحی بصری و چارچوب طراحی سایت، به‌عنوان یک سیگنال سئو عمل می‌کنند. توسعه‌دهندگان وب به‌خوبی می‌دانند که برای بهبود سئوی سایت، چقدر این فاکتورها مهم هستند و توجه ویژه‌ای به آن‌ها دارند.سرعت یک فاکتور مهم در بهبود سئوی سایت است. سایت شما چه در نسخه‌ی دسکتاپ و چه موبایل، باید به سرعت بارگزاری شود. اگر سایت شما تجربه‌ی کاربری خوبی نداشته باشد، روی سرعت سایت هم تاثیر می‌گذارد. البته عوامل دیگری نظیر حجم فایل‌ها نیز می‌تواند روی سرعت سایت اثر منفی داشته باشد.

استراتژی هایی برای سئوی داخلی سایت

معماری سایت‌تان را براساس اصول سئو تعریف کنید. یک سایت با معماری غیراصولی امتیاز منفی دارد. گوگل دوست دارد سایت‌هایی را بررسی کند که چارچوب درست و منظمی داشته باشند.لینک‌ها، عناوین صفحه و متاها را به‌روزرسانی کنید. تغییر این عوامل تنها درصورتی که %۱۰۰ نیاز شد، باید انجام شود؛ اما، تغییرشان امری است که نباید نادیده بگیرید؛ چون به‌عنوان مثال اگر یک لینک شکسته در سایت باشد، به سایت آسیب جدی می‌زند.یک استراتژی سئو داخلی مهم، تعریف درست لینک‌های داخلی است.

سئوی داخلی

کلمه کلیدی باید حتما در داخل لینک‌ها قرار داده شود؛ چون، طبق قوانین گوگل، یک URL خوب باید معنادار و حاوی کلمات کلیدی اصلی باشد.لینک‌های داخلی در متن قرار دهید؛ چون این لینک‌ها مانند تار عنکبوت سایت شما را به‌هم متصل می‌کنند و خزش گوگل روی سایت راحت‌تر انجام می‌شود.هدف‌تان از تولید محتوا، تمرکز روی بازدیدکنندگان و به‌طور خاص، نیازهای آن‌ها باشد. شما باید هدف و نیازهای کاربران را پیش‌بینی کنید تا انگیزه‌ی آن‌ها از بازدید سایتتان را بفهمید و مطابق آن محتوانویسی کنید.هر صفحه باید کلمات کلیدی معنادار و دقیقی داشته باشد و به تعداد درستی در آن تکرار شود؛ اما، نباید در این‌کار زیاده‌روی کنید. این در استراتژی سئو داخلی یکی از مهم‌ترین تکنیک‌هاست.از محتوای بصری با توضیحات درست و حاوی کلمه‌ی کلیدی استفاده کنید.از لینک‌های خارجی به منابع معتبر استفاده کنید تا اعتبار محتوایتان را افزایش دهد.

سئو داخلی در وردپرس

در سیستم‌های مدیریت محتوا نظیر وردپرس، پرداختن به سئو داخلی راحت‌تر است. شما علاوه بر اینکه می‌توانید به‌صورت دستی تمام این موارد را پیاده کنید، می‌‌توانید از افزونه‌هایی نظیر یوآست نیز کمک بگیرید. برخی از تکنیک‌هایی که برای سئوی On-page در وردپرس باید توجه داشته باشید، موارد زیر است:مطمئن شوید که تنظیمات ایندکس‌گذاری فعال است؛ساختار لینک‌های داخلی را برای سئو بهینه کنید؛از تگ‌های H1 و H2 استفاده کنید؛سرعت سایت را بهبود دهید؛محتوایتان را ساختاردهی و هدفمند کنید تا گوگل بهتر آن را متوجه شود؛ مثلا با افزودن سؤالات متداول؛به جایگاه قرارگیری و چگالی کلمات کلیدی توجه کنید.

سئو داخلی در جوملا

جوملا به‌عنوان دومین CMS محبوب دنیا نیز تکنیک‌هایی شبیه به وردپرس برای بهبود سئو داخلی دارد. اگرچه در این CMS نیز پلاگین‌هایی برای این‌کار وجود دارد، نباید تنها به آن‌ها تکیه کنید. برخی تکنیک‌هایی که می‌توانید برای بهبود سئوی On-page جوملا پیاده کنید، موارد زیر هستند:در عنوان اصلی از کلمه‌ی کلیدی استفاده کنید؛چگالی کلمات‌کلیدی بین ۰.۵ تا ۲ درصد باشد؛در توضیحات متا از کلمه‌ی کلیدی استفاده کنید؛در لینک‌ها کلمه‌ی کلیدی را به‌کار ببرید؛طول عنوان حداکثر ۷۰ کاراکتر باشد؛طول متن حداقل ۳۰۰ کلمه بشود؛از لینک‌های داخلی و خارجی استفاده کنید.

سئو داخلی در سایر CMSها

همه‌ی CMS‌های دنیا، برای سئو داخلی خوب عمل نمی‌کنند. برای اینکه بفهمید که یک CMS برای پیاده‌سازی سئوی On-page مناسب است یا خیر، باید برخی ویژگی‌ها را در آن بررسی کنید تا بفهمید چقدر با اصول سئو مطابقت دارند و می‌توانید روی آن کار کنید. این ویژگی‌ها عبارتند از:ویژگی‌های عملکردی سایت‌ها نظیر سرعت، امنیت، ریسپانسیو و اسکریپت‌های ردیابی؛ویژگی‌های تکنیکی سئو مانند ساختار URLها، تگ‌ها، هدرها، متا دیسکریپت‌ها و… .

سئو داخلی در سایت‌هایی با پلتفرم اختصاصی

پیاده‌سازی سئوی On-page برای سایت‌های برنامه‌نویسی شده، کار ساده‌ای نیست. توسعه‌دهندگان وب‌سایت، باید علاوه بر جنبه‌های تکنیکی و فنی سایت، روی استراتژی‌های سئوی سایت نیز تمرکز داشته باشند. بهترین کار برای این افراد استفاده از یک چک‌لیست است. معمولا چک‌لیست‌های زیادی در سطح اینترنت وجود دارد که می‌توان از آن برای بررسی سئوی سایت استفاده کرد. دولوپر با کمک چک‌لیست می‌تواند مواردی نظیر سرعت سایت، سازگاری چندپلتفرمی سایت، ساختار Html و سایر موارد مربوط به سئو را بررسی و پیاده‌سازی کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید