پلتفرم حافظ | طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ

زامبی پیج چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

تیم تحریریه

تیم تحریریه

نوشته شده در پلتفرم حافظ

جستجو

دسترسی سریع

ما را دنبال کنید

زامبی پیج چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

زامبی پیج چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

زامبی‌ها نه تنها در دنیای خیالی قصه‌ها و فیلم‌ها بلکه به فضای اینترنت نیز راه پیدا کرده‌اند. زامبی پیج (Zombie Page) از اصطلاحات جالب و رایج در دنیای وب است که به عاملی مخرب و ویرانگر اشاره دارد.زامبی پیج چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟زامبی پیج ها در واقع صفحاتی از وب سایت هستند که هیچ ترافیک انسانی و ارگانیکی را برای سایت ایجاد نمی‌کنند و وجود آنها کاملا بی فایده و البته مضر است.

صفحات زامبی تاثیر منفی بر سئو سایت دارند و بازدید از آنها نیز برای ربات‌های گوگل و مخاطبان هیچ جذابیت و ارزشی ندارد. زیرا زامبی پیج ها هیچگونه اطلاعات مفید و کاربردی در اختیار کاربران قرار نمی‌دهند و به همین دلیل توسط موتورهای جستجوگر نادیده گرفته می‌شوند. این صفحات عملکرد بهینه سایت شما را تحت تاثیر قرار داده و سئوی آن را نابود می‌کنند. از این رو پیدا کردن و از بین بردن صفحات زامبی در سایت از اهمیت بالایی برخوردار است و بی توجهی به آن نیز موجب افت قابل توجه رتبه وب سایت‌‌ها خواهد شد. به همین بهانه در ادامه این مطلب به مهم‌ترین پرسش شما یعنی زامبی پیج چیست پاسخ می‌دهیم و روش پیدا کردن و از بین بردن آنها را نیز آموزش خواهیم داد. با وبکده همراه باشید.

زامبی پیج چیست و چه صفحاتی را شامل می شود؟

زامبی پیج چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

 

زامبی پیج چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟ در پاسخ به سوال زامبی پیج چیست باید بگوییم که Zombie page یا صفحات زامبی به صفحاتی از یک وب سایت اطلاق می‌شود که هیچ ارزش و اعتباری نداشته و هیچگونه ترافیک انسانی را برای آن به ارمغان نمی‌آورند. زامبی پیج‌ ها توسط گوگل به عنوان صفحاتی بی ارزش و بی محتوا طبقه بندی شده و به همین دلیل نیز اعتبار سئویی به آنها اختصاص داده نخواهد شد. اما کدام صفحات وب سایت به عنوان زامبی پیج در نظر گرفته می‌شوند و موجب افت رتبه کلی سایت در صفحه نتایج جستجو خواهند شد؟ انواع صفحات زامبی شامل:

صفحات غیر واکنشگرا (Non-Responsive)

زامبی پیج چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟صفحات غیر واکنشگرا یکی از اصلی‌ترین انواع صفحات زامبی شناخته می‌شوند که سرعت بارگذاری آنها بسیار پایین بوده و برای نمایش در دستگاه‌های مختلف همچون موبایل، تبلت و رایانه نیز به درستی بهینه سازی نشده‌اند. صفحات غیر واکنشگرا با استانداردهای گوگل مطابقت نداشته و این موضوع نیز تاثیر منفی بر سئو و رتبه بندی آن خواهد داشت؛ زیرا موجب افزایش نرخ پرش کاربران و ایجاد تجربه منفی و ناخوشایند در هنگام بازدید از سایت برای آنان خواهد شد.

صفحات دارای محتوای بی کیفیت

صفحاتی که دارای محتوای بی کیفیت و کم ارزش هستند نیز به عنوان صفحات زامبی در نظر گرفته می‌شوند. صفحات بی ارزش به صفحاتی اشاره دارد که دارای محتوای تکراری و کپی شده هستند، تعداد کلماتشان پایین‌تر از حد استاندارد (کمتر از ۳۰۰ کلمه) است و یا محتوای آنها سال‌ها به روزرسانی نشده است. اینگونه صفحات در واقع صفحاتی بی ارزش هستند که محتوای آنها برای کاربران مفید نبوده و صرفا در سایت وجود خارجی دارند و توسط گوگل نیز رتبه بندی نمی‌شوند. محتواهای یک سایت تاثیر بسزایی بر رتبه بندی آن دارند و به همین دلیل باید با رعایت اصول و استانداردهای تعیین شده توسط گوگل تولید و منتشر شوند.

صفحات ایندکس نشده (Non-Indexed)

صفحات ایندکس نشده نیز یکی دیگر از انواع زامبی پیج ها هستند که دارای مشکلات فنی و ساختاری بوده و مدت زمان بارگذاری آنها طولانی است و یا به طور کلی برای کاربران نمایش داده نمی‌شوند. موتور جستجوگر گوگل برای ایندکس محتواهای سایت و تعیین کیفیت آنها دارای استراتژی خاصی است که بر اساس آنها عمل می‌کند. Google برای انجام این کار مدت زمان گشت و گذار خزنده‌ها در سایت را بر اساس تعداد صفحات آن مورد بررسی قرار می‌دهد و اگر مدت زمان ایندکس صفحه‌ای در سایت بالا باشد، گوگل از ایندکس آن جلوگیری کرده و در صفحه نتایج جستجو نیز نمایش داده نخواهد شد. اگر چنین صفحه‌ای در وب سایت شما وجود داشته باشد، گوگل به صورت خودکار آن را به عنوان صفحه‌ای نامعتبر در نظر می‌گیرد و آن را در دسترس کاربران قرار نمی‌دهد. بدین ترتیب هیچگونه ترافیک ارگانیکی از آن صفحات برای سایت شما ایجاد نخواهد شد.

صفحات سئو نشده

صفحات سئو نشده یا صفحاتی که به درستی بهینه سازی نشده‌اند نیز به عنوان پیج زامبی شناخته می‌شوند، حتی اگر دارای محتوایی غنی و ارزشمند باشند. رعایت اصول و قوانین SEO در صفحات مختلف سایت موجب بهبود رتبه و قرار گرفتن آنها در نتایج جستجوی کاربران خواهد شد. بنابراین نباید تمام توجه خود را به تولید محتوای یونیک و ارزشمند معطوف کرده و از پیاده سازی اصول سئو در آنها غافل شوید. صفحات سئو نشده شاید برای کاربران وب مفید باشند اما به دلیل عدم رعایت معیارهای سئو در آنها توسط موتورهای جستجو، رتبه بندی نشده و به عنوان صفحه زامبی در نظر گرفته خواهند شد.

تمامی صفحات اضافی سایت

تمامی وب سایت‌ها دارای صفحاتی همچون هدر (Header) و فوتر (Footer) هستند که از بخش‌هایی مانند تماس با ما، درباره ما، صفحه اصلی، خدمات، وبلاگ و غیره تشکیل می‌شوند. این صفحات شاید برای کاربران ارزش خاصی نداشته باشند اما شامل اطلاعات مهمی از سایت هستند که درج آنها به عنوان یک ضرورت در نظر گرفته می‌شود. بنابراین عدم وجود این صفحات در سایت شما موجب ایجاد زامبی پیج خواهد شد. در این میان وب سایت‌هایی نیز وجود دارند که دارای این صفحات مهم هستند اما محتوایی برای آنها در نظر نگرفته‌ نشده است.

این امر نیز موجب تشکیل زامبی پیج می‌شود که سئو سایت را تحت تاثیر قرار داده و میانگین کلی آن را کاهش خواهد داد. به عنوان مثال اگر یک سایت فروشگاهی برای بخش معرفی ویژگی‌های محصول خود هیچ محتوایی در نظر نگیرد و یا از محتواهایی کوتاه و بی ارزش استفاده کند، قطعا گرفتار معضل زامبی پیج خواهد شد.

سایر صفحاتی که در سایت به Zombie page تبدیل می‌شوند نیز شامل:صفحات دارای ارور ۴۰۴،صفحاتی که سرعت بارگذاری آنها پایین است.صفحاتی همچون صفحه تشکر و قدردانی از مشتریان که تاثیری بر سئو سایت ندارند.صفحاتی که به دلیل اعتبار پایین و یا محتواهای بی ارزش توسط کاربران بازدید نمی‌شوند.صفحاتی که دارای محتواها و تصاویر کپی شده از منابع دیگر هستند.

تاثیر صفحات زامبی پیج بر سئو سایت

زامبی پیج چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

همانطور که اشاره کردیم، صفحات زامبی تاثیر منفی بر سئو سایت دارند و بی آنکه حتی متوجه شوید موجب افت رتبه وب سایت شما خواهند شد. اما چطور و چگونه؟ در بسیاری از مواقع ممکن است تمامی اصول مربوط به سئو همچون لینک سازی داخلی و خارجی، تحقیق کلمات کلیدی و استفاده از آنها در محتواها، بهینه سازی سرعت سایت و غیره را به خوبی رعایت و اجرا کرده‌ باشید اما در صفحه نتایج جستجو رتبه مطلوبی کسب نکرده‌اید. در اینجاست که باید به وجود زامبی پیج ها در وب سایت خود مشکوک شوید و به دنبال پیدا کردن و از بین بردن آنها باشید؛ زیرا این صفحات به ظاهر استاندارد، اعتبار سئو سایت شما را از بین خواهند برد. زامبی پیج ها صفحات مرده‌ و بی اعتباری هستند که ارزش سئوی آنها بسیار پایین است؛ گوگل نیز برای تعیین اعتبار یک وب سایت، ارزش تمامی صفحات آن را مورد بررسی قرار می‌دهد.

زمانی که وب سایت شما دارای زامبی پیج باشد به سرعت توسط گوگل شناسایی شده و در فرآیند رتبه بندی در نظر گرفته خواهند شد. بنابراین وجود صفحات زامبی در سایت ارتباط مستقیمی با معدل کلی سئوی آن دارد و موجب افزایش نرخ پرش کاربران (Bounce Rate) و کاهش بودجه خزش وب سایت خواهند شد؛ یعنی گوگل در زمان مشخصی که به بررسی و ایندکس صفحات سایت شما اختصاص داده است، مشغول ارزیابی صفحات بی ارزش یا همان زامبی پیج ها شده و از اعتبارسنجی صفحات مهم بازمی‌ماند. بنابراین پیدا کردن و از بین بردن صفحات زامبی می‌تواند سئو سایت شما را بهبود بخشد و رتبه آن در صفحه نتایج جستجو را نیز ارتقا دهد. شناسایی صفحات زامبی همچنین موجب ایندکس صفحات باارزش، بهبود تجربه کاربران و بهینه سازی بودجه نرخ خزش سایت خواهد شد.

چگونه صفحات زامبی را پیدا کنیم؟

 

زامبی پیج چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟سوالی که اکنون ممکن است برایتان پیش آمده باشد این است که چگونه صفحات زامبی را پیدا کنیم و آنها را از بین ببریم؟ برای پیدا کردن زامبی پیج ها دو روش وجود دارد که از طریق آنها به سادگی می‌توانید این صفحات مخرب را شناسایی کرده و برای از بین بردن آنها اقدام نمایید.

روش اول

استفاده از گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) روشی موثر برای پیدا کردن Zombie page است که با استفاده از این ابزار می‌توانید خیلی سریع صفحات زامبی سایت خود را پیدا کنید. برای استفاده از گوگل سرچ کنسول باید مراحل زیر را طی کنید:ابتدا وارد گوگل سرچ کنسول شوید و گزینه Performance (به معنای عملکرد) را انتخاب نمایید.پس از نمایش عملکرد وب سایت بر آیکون (+) کلیک کرده و گزینه Page را انتخاب کنید.حال باید میان دو گزینه Filter و Compare بر روی گزینه Compare(به معنای مقایسه) کلیک کرده و آدرس دو صفحه از سایت خود را وارد کنید.

یکی از آدرس‌ها باید آدرس صفحه‌ای باشد که به نظر شما عملکرد خوبی دارد و آدرس دیگری نیز باید URL صفحه‌ای باشد که ظاهرا عملکرد خوب و بهینه‌ای ندارد و دارای مشخصات زامبی پیج است.پس از وارد کردن آدرس این دو صفحه، گوگل سرچ کنسول عملکرد آنها را با یکدیگر مقایسه خواهد کرد. اگر هریک از این دو صفحه عملکرد ضعیفی داشته باشد و یا میزان ترافیک آن پایین باشد، در این بخش به راحتی قادر به شناسایی آنها خواهید بود.

روش دوم

در روش دوم پیدا کردن صفحات زامبی سایت نیز مجددا باید از گوگل سرچ کنسول استفاده کنید تا با طی کردن چند مرحله ساده بتوانید زامبی پیج‌ ها را شناسایی نمایید. مراحل این روش نیز شامل:وارد گوگل سرچ کنسول شوید و گزینه Coverage را انتخاب کنید.پس از آن چندین آیتم نمایش داده می‌شود که از میان آنها باید بر روی گزینه Excluded کلیک کنید.با اسکرول کردن صفحه به سمت پایین، گزینه Explored currently not indexed را مشاهده می‌کنید که باید بر روی آن کلیک نمایید. این آیتم صفحاتی ازسایت که اخیرا ایندکس نشده‌اند را به شما نشان می‌دهد.پس از انتخاب این گزینه در صورت وجود زامبی پیج در سایت، یک و یا چندین URL نمایش داده می‌شود که در واقع آدرس صفحاتی از سایت هستند که در آخرین کراول توسط گوگل، ایندکس نشده‌اند. این صفحات قطعا دارای نشانه‌های Zombie page هستند که از سوی گوگل شناسایی شده و به همین دلیل ایندکس نشده‌اند.

روش از بین بردن صفحات زامبی در سایت

پس از پیدا کردن صفحات زامبی باید هرچه سریع‌تر اقدامات لازم در جهت رفع مشکل آنها را انجام دهید. برای انجام این کار دو گزینه پیش روی شما است:بهینه سازی و بهبود صفحات،پاک کردن صفحات زامبی.اما کدام گزینه برای وب سایت شما موثرتر و کاربردی‌تر است؟ پیش از انتخاب میان این دو روش ابتدا بهتر است جزئیات آنها را مورد بررسی قرار دهیم.

بهینه سازی و بهبود صفحات

همانطور که اشاره کردیم، زامبی پیج ها معمولا به دلیل وجود مشکلاتی همچون مدت زمان بارگذاری بالا، وجود تگ‌های نوایندکس و یا محتوای نامناسب دارای ارزش و اعتبار بالایی نیستند. اما در صورت تمایل می‌توانید با استفاده از روش‌های زیر مشکلات ساختاری و یا فنی این صفحات را برطرف سازید که برخی از این راهکارها شامل:بررسی محتوای صفحات سایت: با بررسی محتواهای موجود در صفحات زامبی به راحتی می‌توانید محتواهای قدیمی و یا محتواهایی که دارای اطلاعات و ارزش خاصی نیستند را شناسایی کرده و آنها را مورد بررسی قرار دهید. در این صورت می‌توانید برخی محتواها را به روزرسانی کرده، برخی را ویرایش و برخی دیگر را نیز به طور کامل حذف نمایید. بدین ترتیب می‌توانید محتواهای ارزشمند خود را احیا کرده و آنها را در سایت حفظ نمایید.

ریدایرکت کردن صفحات: تصور کنید که در سایت خود یک محتوای غنی بارگذاری کرده‌اید که به عنوان یکی پربازدیدترین صفحات سایت شناخته می‌شود. اما در این میان چندین مقاله مشابه با آن نیز دارید که ارزش خاصی نداشته و میزان بازدید آنها نیز پایین است. در این موقعیت بهترین اقدامی که می‌توانید انجام دهید این است که تمامی این مقالات را با هدف کسب اعتبار از یک محتوای ارزشمند به مقاله موردنظر و پربازدید خود ریدایرکت کنید.بهبود طراحی و ساختار صفحات: در برخی مواقع نیز بعضی صفحات قدیمی به دلیل تغییرات ایجاد شده در قالب سایت دچار بهم ریختگی شده و یا غیرواکنشگرا می‌شوند. در این شرایط نیز باید این صفحات را شناسایی کرده و آنها را واکشنگرا (Responsive) کنید.

پاک کردن صفحات زامبی

روش دیگر از بین بردن صفحات زامبی در سایت این است که صفحات شناسایی شده را از وب سایت خود پاک کنید. با انجام این کار سرعت وب سایت شما افزایش پیدا می‌کند و جستجو در آن نیز برای کاربران ساده‌تر خواهد شد. اما با این حال ممکن است برخی از اطلاعات مهم سایت شما همراه با این صفحات از بین بروند. بنابراین پیش از پاک کردن صفحات زامبی سایت ابتدا از میزان اهمیت وجود آنها در سایت اطمینان حاصل کنید؛ زیرا در برخی مواقع ممکن است با پاک کردن بعضی صفحات ضروری سایت (مانند صفحات ناوبری – Navigation pages) ساختار داخلی آن را خراب کنید.

پاک کردن برخی صفحات خاص (همچون صفحات درباره ما و یا تماس با ما) بر ناوبری سایت تاثیر داشته و سایر عناصر موجود در آن صفحات را نیز از بین می‌برد. بنابراین پیش از اقدام به حذف صفحات زامبی ابتدا از کارکرد و میزان ضرورت وجود آنها سایت اطمینان حاصل کنید تا به نتیجه دلخواه خود یعنی بهبود سئو دست پیدا کنید. از این رو اگر صفحاتی قابلیت بهبود دارند، بهتر است آنها را ویرایش کنید اما اگر به معنای واقعی برای سایت شما مخرب هستند و وجود آنها ضرورتی ندارد، حتما نسبت به پاک کردن آنها اقدام نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید