پلتفرم حافظ | طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ

اهمیت لینک سازی داخلی

تیم تحریریه

تیم تحریریه

نوشته شده در پلتفرم حافظ

جستجو

دسترسی سریع

ما را دنبال کنید

اهمیت لینک سازی داخلی

اهمیت لینک سازی داخلی

در این مقاله از حافظ پلتفرم قرار است درباره اهمیت لینک سازی داخلی صحبت کنیم.اگر شما در حوزه سئو تازه کار باشید و یا تجربه کاری زیادی داشته باشید با این موضوع هر روزه برخورد خواهید داشت.معمولا که درباره لینک سازی صحبت میشود همه اینطور برداشت میکنند که درباره لینک سازی خارجی میباشد اما باید گفت که لینک سازی داخلی هم اهمیت بسیاری نیز دارد.در ادامه هر چیزی که لازم است راجع به اهمیت لینک سازی داخلی برای وب سایت خود بدانید را توضیح می‌دهیم.

لینک سازی داخلی چیست؟

برای اینکه توضیح دهیم لینک سازی داخلی چیست، ابتدا به تعریف لینک داخلی می‌پردازیم. لینک داخلی به هر لینک در یکی از صفحات وب‌ سایت شما گفته می‌شود که با گزینش آن به صفحه‌ای دیگری از وب سایت خود منتقل می‌شوید. هم کاربران و هم موتورهای جستجو برای پیدا کردن محتوای وب سایت شما از لینک استفاده می‌کنند. اگر هیچ لینکی در صفحات شما نباشد، آن‌ها نمی‌توانند صفحه و محتوای مورد نظر خود را بیابند.در لینک سازی داخلی هر دو صفحه باید در یک دامنه‌ی یکسان قرار داشته باشند.

اهمیت لینک سازی داخلی

اهمیت لینک سازی داخلی

درباره ی اهمیت لینک سازی داخلی باید گفت ،طبق گفته‌ی گوگل، «تعداد لینک‌های داخلی که کاربر را به یک صفحه منتقل می‌کنند، در واقع یک سیگنال راجع به اهمیت نسبی آن صفحه به موتورهای جستجو می‌دهند. محتوایی که ما از طریق لینک سازی داخلی دریافت می‌کنیم برایمان بسیار مهم است».بنابراین نباید از لینک سازی داخلی غافل شد، زیرا اگر برای گوگل مهم است، پس باید برای ما نیز مهم باشد.در واقع جدا از سئو سایت، لینک‌های داخلی کاربردهای بسیار دیگری نیز دارند.

لینک‌های داخلی به گوگل کمک می‌کنند تا محتوای جدید سایت شما را پیدا کند.

موتور جستجوی گوگل وب سایت‌ها و صفحات جدید را به چند شیوه پیدا می‌کند، اما بیشتر صفحات از طریق کرالینگ یافت می‌شوند.گوگل می‌داند که وب سایت شما همیشه در حال تغییر است. برای مثال، ممکن است شما هر چند وقت یک بار محتوای موجود در صفحه‌ی «درباره ما» را تغییر دهید یا یک پست جدید در بلاگ خود ثبت کنید. بنابراین لازم است که گوگل مدام به کرالینگ در زمینه‌ی وب سایت‌ها و صفحات آن‌ها بپردازد تا محتواهای جدید را پیدا کنید. اینجاست که لینک سازی داخلی به کار می‌آید.

زمانی که شما یک صفحه یا پست جدید به وب سایت خود اضافه می‌کنید، به احتمال خیلی زیاد در جای دیگری از سایت شما به آن صفحه یا پست لینک داده می‌شود. در واقع گوگل برای کشف محتوای جدید بر لینک‌های داخلی تکیه می‌کند. برای مثال زمانی که من یک پست جدید در وبلاگم منتشر می‌کنم، این پست به صورت خود به خود در صفحه‌ی اصلی ظاهر می‌شود.

لینک‌های داخلی به گوگل کمک می‌کنند تا صفحات سایت شما را بهتر درک کرده و آن‌ها را رتبه بندی کند.

یکی از جنبه‌های مهم لینک‌های داخلی، انکر تکستی است که در یک لینک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ویژگی به گوگل کمک می‌کند تا بهتر درک کند آن صفحه راجع به چیست و آن‌ را در رتبه بندی موضوعات و اصطلاحات مربوطه در نظر بگیرد.

لینک سازی داخلی به شما کمک می‌کند تا بیشتر پول در بیاورید!

لینک‌های داخلی در سایت شما مانند تابلوهای راهنمایی برای بازدیدکنندگان واقعی عمل می‌کنند. شما می‌توانید در یکی از مقالات موجود در سایت خود، بازدیدکننده را به صفحه‌ی دانلود یا خرید یکی از محصولاتتان ارجاع بدهید. چرا؟ زیرا این کار موجب درآمد بیشتر شما می‌شود. این کار در حالی که محتوای ارزشمندی به کاربرانتان ارائه می‌کند، همچنین موجب تعامل بیشتر کاربر با سایت شما نیز می‌شود.

انواع لینک داخلی

لینک های ناوبری (Navigational) و فوترلینک‌ها (لینک‌های پاورقی)

نمی‌توان راجع به انواع لینک داخلی صحبت کرد و به لینک‌‌های ناوبری اشاره نکرد. این لینک‌ها از آنجایی که در لیست‌ها (و تگ‌هایی مثل و ) استفاده می‌شوند، معمولا کاربر را به ساختار سایت ارجاع می‌دهند.نکته‌ای که درباره‌ی فوترلینک‌ها وجود دارد این است که سعی کنید بیش از حد از اسپم استفاده نکنید، یعنی تعداد لینک‌ها بیش از حد نباشد. بسیاری از مردم معمولا این عادت بد اسپم کردن را دارند.

لازم نیست فوترلینک‌‌های شما در تمام صفحات یکسان باشند. این نکته راجع به ستون‌های فرعی نیز صدق می‌کند. از آن‌ها برای هدف خود استفاده کنید ولی تمام دسته‌بندی‌های خود را در آنجا نیاورید. فقط آن‌هایی را استفاده کنید که مهم هستند و با صفحه‌ای که کاربر در حال مشاهده‌ی آن است بیشترین ارتباط را دارند.

لینک‌های جاوا اسکریپت (JavaScript Links)

گوگل هر روز در حال پیشرفت است. این موتور جستجو می‌تواند جاوا اسکریپت را نیز ترجمه کند، اما ایده‌ی بهتر این است که HTML سایت خود را به نمایش بگذارید تا اطمینان حاصل کنید که محتوای شما به خوبی درک شده است، اما زمانی که صحبت از لینک‌ها می‌شود، گوگل اظهار کرده است که لینک‌های جاوا اسکریپت را از بین انواع لینک داخلی دنبال نمی‌کند. بنابراین اگر شما همچنان می‌خواهید از آن‌ها استفاده کنید، می‌توانید آن‌ها را با اضافه کردن تگ rel=’nofollow’ به کار بگیرید. بهتر است که مطمئن شوید همه لینک‌هایتان در تگ کلاسیک A قرار داشته باشند.

لینک‌های تصویری

یکی دیگر از انواع لینک داخلی، لینک کردن با استفاده از تصاویر است. درک این روش خیلی ساده است. کافیست روی یک تصویر کلیک کنید و آن تصویر شما را به صفحه‌ای دیگر منتقل می‌کند.معمولا نظر عمومی بر این است که لینک‌های زمینه‌ای ارزش بیشتری نسبت به لینک‌های تصویری دارند. به ندرت پیش می‌آید که کاربر روی یک تصویر کلیک کند تا مقاله‌ی دیگری را بخواند. معمولا هدف از کلیک کردن روی عکس این است که بزرگ‌نمایی شود کاربر بتواند آن را بهتر ببیند. با این حال، لینک‌های تصویری یک تکنیک مهم را در خود مخفی می‌کنند که می‌توانید از آن بهره ببرید.

مشکل لینک‌های زمینه‌ای معمولا این است که نمی‌توانید انکر تکست‌ها را دقیقا همانگونه که می‌خواهید مورد استفاده قرار دهید. گاهی سوالاتی که مردم هنگام سرچ استفاده می‌کنند فعلی ندارند یا خیلی منطقی به نظر نمی‌رسند. یا حتی ممکن است کلمه‌ی کلیدی مورد نظر شما برای متن شما مناسب نباشد. برای حل این مشکل می‌توانید کلمه‌ی کلیدی مورد نظرتان را در تگ مخصوص تصویر که به صورت یک انکر تکست نمایش داده می‌شود استفاده کنید.

لینک‌های زمینه‌ای (Contextual)

از مهم‌ترین انواع لینک داخلی هستند. در واقع هایپرلینک‌‌هایی هستند که در یک تگ یافت می‌شوند و این تگ مطابق یک انکر تکست مورد استفاده قرار می‌گیرد.زمانی که از لینک‌های زمینه‌ای استفاده می‌کنید تا مقالات خود را به یکدیگر لینک کنید، اطمینان حاصل کنید که کلمات کلیدی مورد نظر خود را در انکرها استفاده کنید. این کار به گوگل می‌گوید که لینک شما راجع به چه چیزیست. با این حال، این کار را به عنوان هدف اصلی خود انجام ندهید. هدف از یک لینک این است که روی آن کلیک شود، پس کاربر خود را به سمت کلیک کردن روی لینکتان متقاعد کنید.

تفاوت لینک سازی داخلی با لینک سازی خارجی

اهمیت لینک سازی داخلی

هر وب سایت شامل تعدادی لینک داخلی و خارجی است. لینک‌های داخلی صفحات و پست‌های وب سایت خودتان را به هم دیگر ارجاع می‌دهند، در حالی که لینک‌های خارجی صفحات شما را به وب سایت‌های دیگر وصل می‌کنند.در واقع لینک داخلی کاربر را به صفحه‌ای در همان دامنه منتقل می‌کند، اما در لینک سازی خارجی شما صفحه‌ای از دامنه‌ای دیگر را لینک می‌کنید. لینک خارجی می‌تواند از سایت شما به سایتی دیگر انجام بگیرد و یا سایتی دیگر بیاید یکی از صفحات یا مطالب شما را در سایت خودش تبلیغ کند. تمامی لینک‌هایی که در منوی بالای سایت شما قرار دارند، لینک‌های داخلی هستند. در اینجا به برخی تفاوت‌های لینک داخلی و لینک خارجی اشاره می‌کنیم.

کنترل لینک‌های خارجی یا همان بک لینک‌ها دشوار است. در حالی که ایجاد لینک‌های داخلی سریع، آسان و بدون هزینه است.لینک‌های خارجی سئوی شما را با استفاده از دیگر سایت‌ها بهبود می‌بخشند و در واقع «مرجعیت دامنه» شما را افزایش می‌دهند. در حالی که لینک داخلی با استفاده از خود صفحات سایت شما سئو را بهبود می‌بخشد و «مرجعیت صفحه» را برای برخی صفحات خاص افزایش می‌دهد. لینک‌ خارجی در متن و محتوای شما ظاهر می‌شود، اما لینک داخلی علاوه بر محتوا در منوی افقی بالای سایت نیز استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید